Dacă pasiunea ta este gastronomia, în articolul de mai jos vei regăsi cele mai relevante informaţii despre deschiderea unui food truck.
Tuturor ne place să mâncăm, iar faptul că industria alimentară se dezvoltă atât de repede nu poate decât să ne bucure. Tot mai multe persoane îşi urmează astăzi visul de a deveni bucătar sau de a avea propria afacere în domeniu. Dacă aceasta este şi pasiunea ta, dar nu ai încă suficiente fonduri pentru a-ţi deschide un restaurant, un food truck poate fi cea mai bună opţiune. În acest articol, vei găsi informaţiile necesare pentru a-ţi face un food truck, acesta fiind primul tău pas în domeniul HoReCa:
-
Cumpărare sau închiriere?
Food truck-ul este o remorcă transformată într-un mini restaurant pe roţi. Aşa cum am precizat mai sus, aceasta este o opţiune ideală dacă eşti pasionat de gastronomie, dar nu ai încă fondurile necesare sau curajul pentru a deschide un restaurant. Deşi aceasta este opţiunea mai ieftină, implică şi ea, evident, suficiente costuri. Ai de ales între a cumpăra o astfel de remorcă sau a o închiria. Închirierea este ideală pentru cei care nu doresc să rişte sume mari de bani şi vor să aibă un job sezonier. Dacă ai în plan o afacere full-time, poţi opta direct pentru cumpărarea unui food truck, nou sau second-hand.
Ia în calcul faptul că, în timp, fie că este vorba despre un food truck sau despre un restaurant fizic, trebuie să ai şi cîteva noţiuni tehnice despre aparatura folosită, senzor temperatura etc.
-
Costuri de pornire
Mulți factori sunt implicați în determinarea costurilor de pornire pentru o afacere cu food truck. Există, de asemenea, costuri unice și cele care pot varia în funcție de locație. Costurile unice de pornire constau în cheltuieli cum ar fi achiziționarea rulotei cu alimente, a unui soft de gestiune, a unui website şi a diverselor materiale publicitare pentru promovarea stradală. Apoi, există costuri recurente, cum ar fi salariul, aprovizionarea cu ingrediente, puterea generatorului pentru electricitate, închirierea echipamentelor şi, desigur, combustibilul.
De asemenea, fiecare afacere nouă cu camioane alimentare trebuie să obțină licențele și permisele corespunzătoare, care variază în funcție de locație.
-
Alegerea locaţiei
Chiar dacă reclama este sufletul comerţului, iar comenzile online au câştigat tot mai mult teren, alegerea locaţiei unde îţi vei amplasa food truck-ul este unul din cei mai importanţi factori decizionali ai succesului noii tale afaceri. Asta deoarece, spre deosebire de magazinele de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii unde pozele şi descrierile sunt suficiente pentru a convinge oamenii să cumpere produsele, în domeniul gastronomic simţul olfactiv are un rol esenţial. Sigur că mâncarea ta trebuie să fie prezentată într-un mod atrăgător, atât în farfurie cât şi în pozele / bannerele de prezentare şi să aibă un gust bun. Din acest motiv, atunci când îţi deschizi un astfel de business, trebuie să alegi o locaţie cu un flux pietonal mare.
-
Stabilirea meniului
Alegerea specificului meniului tău poate fi o provocare. Să fie o clătitărie mobilă sau un fast-food reinterpretat? Ce mănâncă oamenii mai mult: dulce sau sărat? Poţi face o mulţime de sondaje, însă lucrul de care trebuie să ţii cont este unul singur: ce ştii tu să faci mai bine? Pornind de la pasiunea ta, vei putea oferi clienților o experienţă culinară unică. Nu trebuie să reinventezi roata, ci doar să ştii să faci ceva mai bine decât concurenţa. Indiferent de vremuri, oamenii prețuiesc mereu calitatea şi astfel îţi vei câştiga un loc important în topul preferinţelor lor.
Am selectat pentru tine patru dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când îţi doreşti să deschizi un food truck. Găseşte-ţi pasiunea, alege o locaţie potrivită şi oferă-le oamenilor calitatea pe care nu o găsesc în alte locaţii, iar succesul nu va întârzia să apară.