Antena 3 CNN Conținut plătit 4 lucruri ce trebuie schimbate atunci când renovezi baia

4 lucruri ce trebuie schimbate atunci când renovezi baia

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Renovarea băii poate fi o adevărată provocare pentru proprietari. Cu toate acestea, baia este locul esențial pentru relaxare și igienă. Așa că, stabilirea și parcurgerea unui plan detaliat de amenajare este esențial pentru a asigura la final armonie utilizatorilor și a întregii locuințe.

De la baterii de duş la chiuvete şi vasul de wc, poţi face câteva schimbări de impact. Uite care sunt principalele lucruri ce trebuie înlocuite atunci când se renovează o baie și cum se reflectă în bunăstarea întregii case.

Instalații și obiecte sanitare

Trecerea timpului își va pune cu ușurință amprenta asupra instalațiilor care pot fi afectate de apa calcaroasă, de rugină și de multe altele. Același lucru se poate întâmpla și când vine vorba de bateriile pentru duș, baterii pentru cadă, de robinetul lavoarului sau de chiuvetă.

Nimeni nu-și dorește să muncească de 2 ori și să trebuiască să o ia de la capăt cu renovările la scurt timp după ce acestea s-au încheiat. Așa că, cei de la absulo.ro recomandă o verificare solidă a instalațiilor și înlocuirea lor, a țevilor și a elementelor de legătură, inclusiv a tot ceea ce înseamnă baterii de baie.

Dacă spațiul este unul mic este mai adecvat montajul unei cabine de duș decât o cadă și tot pentru a se economisi spațiu se recomandă și accent pe funcționalitate în detrimentul decorațiunilor. Din vedere nu trebuie omise nici toaleta, respectiv lavoarul.

Piese de mobilier

Marea majoritate a băilor au dimensiuni reduse, așa că fiecare centimetru trebuie valorificat cu atenție. Efectuarea măsurătorilor și alegerea unor piese de mobilier practice, care să nu ocupe întreaga baie, va asigura eficiența procesului de renovare. De exemplu, se poate opta pentru mobilier suspendat sau pentru rafturi atunci când sunt necesare mai multe spații de depozitare. În situația în care se vor regăsi în baie mai multe electrocasnice precum mașina de spălat și/sau uscătorul de rufe, ele pot fi încorporate în mobilier. 

Finisaje

Finisajele potrivite, respectiv faianța și gresia, vor da băii un aspect minunat și vor contribui la starea de bine a utilizatorilor. Pe lângă faptul că au și un rol funcțional, estetica e la fel de importantă. În băile mici se recomandă finisaje deschise la culoare care vor mări spațiul vizual, dar se pot introduce și accente de culoare pe alocuri pentru ca finalul să nu fie unul monoton, plictisitor. Sau dacă vor fi utilizate diferite textile și decorațiuni, ele pot fi alese în contrast cu acestea. Locul faianței poate fi ocupat și de un tapet special pentru baie care să reziste la umiditate sau pentru vopsea rezistentă la umiditate ori lavabilă cauciucată.

Decorațiuni

Nu sunt necesare multe decorațiuni ca baia să capete un aspect de lux și să încurajeze la relaxare ori de câte ori este utilizată. De exemplu, pot fi amplasate câteva plante în jurul căzii, un mic suport de cadă din lemn pe care să se amplaseze flori și lumânări, sau covoarele de baie ori perdeaua de duș se pot alege astfel încât să respecte stilul și cromatica băii. O baie amenajată în nuanțe neutre va fi evidențiată de culori precum verde sau albastru, dar și de elemente aurii, argintii, după preferințe.

În concluzie, renovarea băii nu este ușoară. Dar atunci când este făcută cu atenție, urmărind necesarul obligatoriu pe care ar trebui să-l dețină și dorințele personale, va deveni o plăcere și va redefini bunăstarea întregii locuințe. Un plan de amenajare stabilit riguros va contribui nu doar la stabilirea necesarului de resurse ce trebuie alocat, ci și la un bun demers al procesului de renovare.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile