Antena 3 CNN Conținut plătit Descoperă 4 dintre cele mai frecvente defecțiuni ale instalațiilor sanitare

Descoperă 4 dintre cele mai frecvente defecțiuni ale instalațiilor sanitare

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 16:43 25 Mai 2021 Modificat la 16:43 25 Mai 2021

Cele mai frecvente probleme sunt conductele înfundate, robinetul care picură neîncetat, aerul din calorifere și conductele sparte. Când apare o defecțiune, ai două opțiuni: poți încerca fie să o rezolvi singur, fie să apelezi la un instalator.

Conducte de scurgere înfundate

O chiuvetă, toaletă sau cadă înfundate este una dintre cele mai frecvente probleme de instalații sanitare. Obstrucția scurgerii poate fi cauzată de defecte în proiectarea instalației / instalare incorectă sau din cauza utilizării necorespunzătoare de către proprietarul casei. Pentru ca întregul sistem să funcționeze corect, toate conductele trebuie înclinate astfel încât orice apă și impurități care trec prin ele să poată curge liber. 

Diametrul țevilor este, de asemenea, de o mare importanță, prea mic va duce la defecțiuni constante, recurente. Merită subliniat faptul că un sistem hidraulic bine proiectat ar trebui să fie relativ simplu, fără îndoiri și răsuciri inutile, deoarece acestea vor deveni mai devreme sau mai târziu cauza blocării conductelor.

Riscul de colmatare a scurgerii poate fi, desigur, redus foarte mult prin utilizarea corectă a sistemului. Asigură-te că nici o murdărie, cum ar fi părul, grăsimea, resturile de alimente sau zațul de cafea nu pătrund în chiuvetă, cadă sau piscină.

În cazul unui defect, poți încerca să te descurci singur folosind o substanță chimică specială pentru deblocarea conductelor sau încercând să le împingi mecanic. Cu toate acestea, dacă aceste metode nu ajută, cel mai bine este să apelezi imediat un instalator Bucuresti, deoarece astfel de defecțiuni pot cauza inundații în cameră și pot genera costuri suplimentare și mai mari.

Un robinet care picura

Pentru unii, sunetul apei care picură constant de la robinet este absolut insuportabil, în timp ce alții nu acordă atenție acestuia. Un lucru este sigur, totuși. O astfel de defecțiune, deși aparent inofensivă, lăsată în sine, poate genera costuri destul de substanțiale. Pierderile estimate de apă în decurs de un an pot ajunge până la cinci mii de litri! Cea mai frecventă cauză a acestui tip de defecțiune este o garnitură etanșă. 

Apoi o poți înlocui cu ușurință, dar amintește-ți să oprești alimentarea cu apă a robinetului înainte de a începe lucrul. Când montezi o garnitură nouă, asigură-te că este distribuită uniform. În caz contrar, înlocuirea acestuia nu te va ajuta. Uneori, însă, cauza este mult mai complicată și atunci nu te vei descurca fără intervenția unui instalator bun.

Aer în calorifere

Această problemă se referă în principal la clădirile mai vechi în care au fost utilizate calorifere din fontă. Omologii lor moderni sunt echipați cu guri de aerisire încorporate care fac toată treaba pentru noi. Din păcate, la modelele mai vechi nu există astfel de facilități, ceea ce necesită serviciile unui instalator. 

Când știi că este aer în instalație? Este foarte ușor să o verifici punând mâna pe calorifer. Dacă este rece sau rece, pe de o parte, această problemă a apărut fără îndoială. Apa care se acumulează în partea inferioară a radiatorului împiedică schimbul de căldură, ceea ce duce la supraîncălzirea încăperilor, acumularea de umiditate în ele, formarea ciupercilor și generarea de costuri suplimentare.

Țevi sparte

Chiar și cele mai bine concepute instalații realizate din materiale de cea mai înaltă calitate se epuizează în cele din urmă. În primul rând, se manifestă ca o deteriorare a permeabilității și, în cazuri extreme, o spargere a țevii, care este una dintre cele mai grave defecțiuni hidraulice. O astfel de defecțiune poate duce la inundarea încăperilor și la deteriorarea clădirii, iar repararea este de obicei destul de costisitoare și complicată. 

Necesită îndepărtarea tencuielii și pătrunderea în țevi, înlocuirea pieselor acestora și, în cazuri extreme, chiar a întregului sistem. Având în vedere acest lucru, merită să înlocuiești periodic conductele în timp ce efectuezi alte reparații. Acest lucru va asigura o funcționare eficientă și fără probleme a instalației și te va scuti de stres și costuri suplimentare.

Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole