Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 trasee montane cu dificultate redusă, pentru un sfârșit de săptămână energic

3 trasee montane cu dificultate redusă, pentru un sfârșit de săptămână energic

Drumeţiile sunt o bună modalitate de te relaxa în natură, dar şi o formă de exploatare, oferindu-ţi posibilitatea de a descoperi frumusețea țării. O astfel de aventura îţi oferă șansa de a respira aer proaspăt, de a te deconecta de rutină şi de a te încărca cu energie pozitivă pentru săptămâna ce va urma.

de Georgiana Adam    |   

Am ales să ne oprim atenția asupra traseelor din Munții Macin, o zonă cu istorie bogată, cu relief expresiv ce poate fi explorată şi de începători. Înainte, trebuie să îţi amintim că nu poți pleca la drum fără echipament adecvat. Din arsenalul de aventurier nu trebuie să îţi lipsească rucsacul cu apă și gustări, lanterna, beţele de drumeţie şi nici echipamentul format din bocanci, pantaloni drumetie barbati, geci drumeţie și pelerina de ploaie. 

Iată 3 trasee montane cu dificultate medie sau redusă ce pot fi abordate de începători, la orice final de săptămână. 

Traseul tematic Poveștile Măcinului - durata 4 ore, marcaj cerc albastru

Traseul tematic Poveştile Măcinului este unul de dificultate medie, ce poate fi realizat fără efort de drumeţii începători, dar şi de copii cu vârsta mai mare de 6 ani. Punctul de plecare se afla în localitatea tulceană Greci și este marcat cu cerc albastru. Acest traseu permite observarea tuturor tipurilor de habitat din Parcul Naţional Munţii Macini. Intrarea se face prin Valea Racova, unde este şi panoul de informare pentru vizitatori, traversează lin Dealul cu Drum urcând către Vârful Cartalul, urmând apoi Valea Ditcova, unde coboară către pajiştea întinsă cu aspect stepic. 

O excursie pe traseul tematic Poveştile Măcinului îţi aduce în atenţie flora şi fauna zonei, putând vedea de-a lungul drumului stânjenelul de munte, miliţeaua dobrogeană, garofiţa pitică şi numeroși arbori şi arbuşti: plopi înalţi, stejari seculari, aluni de pădure, peri sălbatici, stejari pitici. Pe parcursul drumului te poți întâlni cu ţestoasa dobrogeană, guşterul dobrogean sau balaurul dobrogean. Întreaga zonă este tăinuită de liniște deplină, iar traseul te poartă prin diferite ere geologice. Din loc în loc, urmând traseul vei putea descoperi panourile informative cu detalii despre faună, flora, climă, particularități zonale. 

Traseul Troesmis - 19 km, marcaj bandă galbenă, plecare din DN22D

Traseul Troesmis este un traseu de dificultate uşoară, dar destul de solicitant din pricina distanţei lungi ce trebuie parcurse. Este indicat că înainte de a porni pe acest traseu să te asiguri să ai resurse de apă suficiente, ceva gustări concentrate dar şi geci drumetei barbati impermeabile, pentru momentele când vremea se anunţa capricioasă. 

Traseul te poartă printre ruinele uneia dintre cele mai vechi cetăți getice, Troesmis, ocupată ulterior de romani şi transformată în castru. După lecţia de istorie, urmează lecţia de geologie, traseul fiind o incursiune printre cele mai vechi roci existente pe pământ, acestea datând dinaintea dinozaurilor. Lin, prietenos cu excursioniştii ce doresc să facă la pas acest traseu, drumul traversează pădurea de arborii seculari, Dealul Bujorului bulgăresc și se ajunge pe malul domol al Dunării. Traseul de 19 km te aduce şi în poarta casei memoriale a celebrului poet şi romancier Panait Cerna. Întregul drum este presărat de puncte informative şi puncte de campare, dar şi de locuri special amenajate pentru staționare și înnoptare cu cortul.

Traseul Cozluk - 16 km, marcaj punct roşu

Traseul Cozluk este un traseu ciclic de 16 km cu punct de plecare din satul Greci, oferă peisaje ce taie respirația şi experiențe minunate. Pe lângă priveliştile impunătoare ce pot fi admirate, pe parcursul traseului pot fi văzute diferite specii de păsări, broaşte ţestoase, șerpi de pădure dar şi numeroase specii de plante rare. Ghiocelul cu frunze îndoite, brânduşa şi codiţa şoricelului sunt doar câteva dintre ele. Traseul Cozluk, îţi permite să te recreezi şi să te deconectezi de viaţa cotidiană, oferindu-ţi o altă perspectivă asupra frumosului. Un traseu de dificultate medie spre uşoară ce poate fi parcurs împreună cu prietenii sau familia. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile