Ce ați zice ca începând de astăzi să o folosiți chiar și atunci când aceasta devine neagră? Eu o voi integra într-o rețetă de brioșe, într-una de înghețată și într-una de smoothie.
''Pentru brioşe avem nevoie de două banane coapte, 150 de grame de făină, puteţi folosi şi făină integrală sau de ovăz, 80 de grame de unt, două linguriţe de praf de copt, zahăr vanilat, 70 de ml de sirop de arţar şi două ouă.
Compoziţia este gata, trebuie să arate cam aşa. Şi acum, o să punem compoziţia în tava pentru brioşe. Puteţi să le ornaţi şi cu câţiva fulgi de ovăz. Şi gata brioşele, aţi văzut cât de repede le-am făcut? Merg la cuptor pentru 20 de minute la 165 de grade.
La desert pregătim îngheţată de casă cu mango şi banane. Avem nevoie de mango îngheţat şi tăiat cubuleţe, o banană coaptă şi eu pun şi două linguri de lapte de cocos pentru a fi mai moale şi mai fină îngheţata. Gata îngheţata, puteţi să o serviţi aşa sau dacă o preferaţi mai îngheţată puteţi să o băgaţi câteva ore la congelator.
Sunt gata şi brioşele, cam aşa arată. Puteţi să le mâncaţi dimineaţa la micul dejun cu un pahar de lapte sau ca gustare în timpul zilei.
Şi ultima reţetă. Avem nevoie de fructe de pădure. Astăzi, avem zmeură şi căpşuni. O banană coaptă, câteva linguri de lapte de cocos, fulgi de ovăz şi seminţe de chia. Şi această reţetă este gata în doi timpi şi trei mişcări. Ornăm frumos cu cocos, o să punem aşa pe margine'', a spus Ela Crăciun.