Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 metode testate pe care le folosesc traderii la pariuri sportive

3 metode testate pe care le folosesc traderii la pariuri sportive

Majoritatea pariorilor români pun pariuri în cotă fixă, adică cele tradiționale, în care cotele sunt fixate de agenție.

de Georgiana Adam    |   

Există însă o categorie de pasionați care joacă pe Betfair Exchange, singura agenție licențiată în România care oferă și pariuri în contrapartidă, platforma funcționând ca o veritabilă bursă.

Pe acest site, cotele sunt fixat chiar de jucători, iar fluctuația este determinată strict de volumul de bani plasat pe fiecare selecție, nu în funcție de interesele caselor de pariuri. Un asemenea tip de betting oferă unele avantaje, pe baza cărora pariorii (cărora le putem spune și traderi, pentru că joacă la „bursă”) își construiesc strategii de joc.

PariuriX, unul dintre cele mai apreciate și cele mai vechi site-uri de pronosticuri sportive și informații despre industria jocurilor de noroc, îți prezintă 3 strategii pe care traderii la pariuri sportive le folosesc cu succes. Aceste strategii se bazează pe particularitățile pieței de betting exchange, care oferă oportunitatea de a avea profit înainte ca evenimentul sportiv să se termine, orice pariu putând fi închis. La agențiile „clasice” (sportsbook), nu toate biletele au disponibilă opțiunea Cash Out.

Iată în ce constau cele mai populare strategii utilizate de jucătorii la bursa de pariuri:

Pariuri „contra” favoriților

Diferența fundamentală între betting exchange și pariurile clasice constă în existența a două coloane în dreptul fiecărei selecții, una albastră („back”) și una roz („lay”). Back înseamnă pariu „pro” selecție, iar „lay” este un pariu împotriva acelei selecții. De exemplu, cine dorește să parieze pe victoria lui CFR Cluj contra lui CS Mioveni, va pune pe bilet „back CFR”, adică va da click pe cota din coloana albastră corespunzătoare opțiunii „1 solist”. Cine dorește să joace contra campioanei, va apăsa pe cota din coloana roz („lay CFR”).

De altfel, pariurile contra favoriților reprezintă o strategie favorită a traderilor. Dacă trec mai multe minute fără ca echipa mai puternică să preia conducerea, atunci cote ei crește, iar închiderea biletului aduce profit. Îți recomandăm să citești analizele postate de tipsterii PariuriX.com, care sunt specialiști în anticiparea surprizelor.

Pariuri pe goluri marcate

Piața „Goluri” este una dintre cele mai populare și pe Betfair Exchange, întrucât permite numeroase opțiuni de pariere. Pe cele mai multe bilete se găsesc selecții de tipul „peste 1.5 goluri” sau „peste 2.5 goluri”. Unii pariori folosesc o tactică progresivă. Concret, ei mizează mai întâi pe opțiunea „peste 1.5 goluri”. După ce se marchează două goluri, plasează un alt pariu, pe selecția „peste 2.5 goluri”, fie doar din profit, fie din profit plus o parte din miza inițială. Dacă sunt marcate trei goluri, câștigul este unul semnificativ. Dacă nu se mai înscrie, ei pierd foarte puțini bani sau deloc.

Tot în legătură cu golurile marcate, o altă metodă des utilizate este închiderea unui bilet „peste 1.5” imediat după marcarea primului gol, dacă profitul este mulțumitor. Pariorii pot vedea pe PariuriX.com meciurile în care sunt șanse mari ca tabela de marcaj să se modifice de mai multe ori.

Strategia pe excluderea unui scor exact

Pentru a aplica această strategie, trebuie să găsești o favorită care nu va pierde cu 0-1 meciul. Poți paria pe „lay scor corect 0-1”, sau poți pune trei pariuri diferite, calculând mizele astfel încât să ieși pe plus orice s-ar întâmpla în meci:

  • pe scor exact de 0-0;

  • pe scor exact 1-0 pentru favorită;

  • pe selecția „peste 1.5 goluri”.

Urmărind meciul, poți închide oricare dintre pariuri în funcție de evoluția ostilităților. De exemplu, dacă scorul se menține 0-0 până în minutul 70, „vinzi” pariul cu „scor exact 0-0”. Se poate ca până la final favorita să înscrie de două ori, sau o dată, astfel că și unul dintre celelalte bilete va fi și el câștigător. Așadar, câștigul va fi mai bun decât în cazul unui singur bilet, pe „lay 0-1”.

Intră pe PariurX.com pentru a vedea și alte strategii de pariere pe betting exchange.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog