Antena 3 CNN Actualitate Social 17 deţinuţi din Penitenciarul Jilava se vor pregăti cu un antrenor din fotbal. Programul realizat cu FRF va fi extins la nivel de ţară

17 deţinuţi din Penitenciarul Jilava se vor pregăti cu un antrenor din fotbal. Programul realizat cu FRF va fi extins la nivel de ţară

de M.P.    |   

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal (FRF), a lansat, luni, la Penitenciarul Bucureşti-Jilava, "Twinning Project", un proiect care vizează facilitarea reintegrării sociale a deţinuţilor, având în centrul intervenţiilor promovarea unui mod de viaţă sănătos şi rolul sportului în construirea comportamentelor prosociale.

Reprezentanţii ANP au scris, luni, pe Facebook, că, într-o primă etapă, proiectul va fi aplicat în Penitenciarul Bucureşti-Jilava, cu participarea a 17 persoane private de libertate, sub coordonarea unui antrenor desemnat de Federaţia Română de Fotbal şi că programul vizează dezvoltarea personală şi educaţia prin sport. Deţinuţii vor participa la sesiuni de fotbal şi ateliere educative menite să promoveze un stil de viaţă sănătos şi să le ofere instrumente pentru reintegrarea socială.

Totodată, programul îşi propune promovarea valorilor sportului, cu un mediu pozitiv, bazat pe fair-play, disciplină şi respect reciproc.

Nu în ultimul rând, programul urmăreşte reducerea recidivei, prin utilizarea fotbalului ca mijloc de prevenire a recidivei, prin educaţie non-formală şi dezvoltarea abilităţilor de cooperare şi gestionare a conflictelor, arată sursa citată.

Experţii Federaţiei Române de Fotbal, în parteneriat cu specialişti din cadrul penitenciarului, asigură coaching-ul celor 17 deţinuţi implicaţi în program, facilitând crearea unui mediu educativ şi sportiv, fundamentat de valori precum fair-play-ul şi disciplina. Complementar participării la meciuri şi antrenamente de fotbal, deţinuţii vor avea acces la materiale educative şi sesiuni de consiliere menite să le faciliteze reintegrarea în comunitate şi dezvoltarea personală.

Demersul reprezintă un prim pas dintr-o iniţiativă mai amplă, prin care se urmăreşte extinderea proiectului la nivel naţional, precum şi formalizarea unui protocol de colaborare axat atât pe activităţi destinate persoanelor private de libertate, cât şi pentru poliţiştii de penitenciare. 

Subiecte în articol: FRF fotbal
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile