Antena 3 CNN Externe 16 oameni au murit după ce o barcă cu migranți s-a răsturnat, în Grecia

16 oameni au murit după ce o barcă cu migranți s-a răsturnat, în Grecia

Cel puțin 16 persoane au murit după ce barca în care se aflau s-a răsturnat în largul insulei grecești Paros, în centrul Mării Egee.

de Cerasela Stafie    |   

Este al treilea dezastru maritim care a implicat migranți săptămâna aceasta, a anunțat paza de coastă a țării. Autoritățile au organizat o operațiune de căutare și salvare la nord-vest de Paros.

Trupe aeriene și maritime au fost dislocate în zonă, a transmis paza de coastă. 

Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru migranții și refugiații din Africa, Orientul Mijlociu și nu numai.

Presa elenă a anunțat că au fost recuperate cadavrele a 12 bărbați, trei femei și un copil. Se estimează că 80 de oameni se aflau la bordul ambarcațiunii, care, potrivit pazei de coastă, se îndrepta spre Italia din Turcia.

Circumstanțele în care nava s-a răsturnat sunt încă neclare. Giannis Plakiotakis, ministrul grec al transporturilor maritime, a declarat că bandele de traficanți sunt responsabile pentru aceste tragedii.

Bandele ”sunt indiferente la viața umană, înghesuind zeci de oameni, fără veste de salvare, în vase care nu respectă cele mai elementare standarde de siguranță”, a transmis el, într-un comunicat scris, scrie Reuters.

Anterior, tot vineri, autoritățile elene au declarat că au recuperat 11 cadavre de la locul unui alt naufragiu. O barcă cu pânze care transporta migranți s-a scufundat,joi, lângă o insuliță nelocuită din sudul Greciei.

Alte 90 de persoane au fost salvate în acea operațiune. Paza de coastă a anunțat că informațiile inițiale sugerau că acei migranți se îndreptau și ei spre Italia.

Un alt incident de acest fel a avut loc în noaptea de marți spre miercuri. O ambarcațiune despre care se crede că transporta până la 50 de migranți s-a scufundat în largul insulei Folegandros, zeci de oameni fiind dați dispăruți.

Subiecte în articol: barcă migranți rasturnata Grecia morti
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile