Antena 3 CNN Actualitate 100 România. Ediție eveniment de Ziua Națională la Antena3. Cum s-a desfășurat prima probă

100 România. Ediție eveniment de Ziua Națională la Antena3. Cum s-a desfășurat prima probă

9 minute de citit Publicat la 22:58 01 Dec 2018 Modificat la 22:58 01 Dec 2018

S-a încheiat prima probă a concursului 100 România. Concurenții au trebuit să răspundă la întrebarea „CUM SCĂPĂM DE VRAJBA NAȚIONALĂ?”

Prima concurentă care va răspunde la această întrebare este Iosefina Pascal  – 25 ani, București.

„Dacă vrei să distrugi o țară trebuie să ocupi instituțiile de forță, trebuie să controlezi justiția, trebuie să infestezi societatea cu ONG-uri, cu agendă politică, folosindu-te chiar de cetățeni și de banii țării, acești oameni dupa 25 de ani de democrație, au transformat societatea într-una comercială. Societatea este un organism viu. Nu au noțiunea de viu, trebuie să conștientizăm și să-i izolăm. Cum? Prin vot. Nu te poți uni cu oameni care nu vor uneală. Anul viitor este din nou vot. Să judecăm critic”.

Alex Coita: Ești foarte curajoasă, un profil foarte puternic. Ai un avantaj, MMA și vârsta. Ai reușit multe pentru vârsta ta. Discursul s-a axat care sunt cauzele și nu pe ce putem face. Nota mea este 9.

Alessandra Stoicescu: Vreau să te felicit că ți-ai învins demonii. Ești o luptătoare, ți-aș fi dat 10, dar îți dau 9. Vreau să descoperi latura pozitivă.

Mircea Badea: N-as putea să repet, 10.

Oana Zamfir: Eu cred că n-ai răspuns temei. Nu îți dau notă. Cred că e o provocare. Să-mi dai trei nume din oameni din politică care au făcut ceva. Codrin Ștefănescu este interesant, și-a susținut bine partidul, Daniel Gheorghe, referendumul pentru familie, domnul Ghișe s-a plimbat mult pe la Cotroceni. Nota 7.

Mugur Ciuvică: Care din policienii de după e vinovat pentru perioada neagră.Traian Băsescu. Nota 9.

A doua concurentă Delia Scripcariu, 17 ani, Iași.

„Eu cred că președintele, conducătorii ar trebui să renunțe la întreținerea tensiunii și dezbinării dintre oameni, să nu-i mai ațâțe, sarcasmul ar trebui înlocuit cu respect, sinceritate, pentru a ne ajuta pe noi să reușim să facem multe lucruri. Primul lucru ar trebui să pornim noi, politicienii să ne dea încrede. Totul să fie înlocuit cu multă muncă”.

Mircea Badea: Cred că acest război se va termina când vom câștiga. 10.

Alessandra Stoicescu: Nu vreau să mai oftezi. Vin să te îmbrățișez că m-ai făcut să fiu mândră de tine. O să faci extrem de multe lucruri fabuloase. 10. O meriți, nu e de consolare.

Alex Coita: Sunt foarte supărat pe tine. Nu ai voie să ai emoții, nu trebuia să mai vii aici. În filmulețul ăla ai spus tot. Dacă nu ne-am axa pe certuri, atunci vrajba dispare. Dacă este o lecție este că e bine să ai încredere. 8.

Mugur Ciuvică: 8. Emoțiile te trag în jos, pentru răspunsul pe care l-ai dat la întrebare ce vor face după Revoluție și ai spus schimbare.

Oana Zamfir: Eu am fost foarte impresionată de maturitatea ta, prin interviul pe care l-ai acordat, dincolo de această aplecare. O să-ți dau 9, ai spus ceva: e important ca tinerii să fie conștienți pentru ceea ce se întâmplă în această țară.

Al treilea concurent este Ciprian Meriuță – 32 ani, Roman.

„Am fost odată un popor măreț, măreția venea din simpla fericire dată de unirea, idealul pe care-l aveau. Ar trebui să găsim un nou ideal, să ne găsim lideri care să aibă un mesaj persuasiv în ceea ce înseamnă . Răspunsul este educația. Am avut șansa să avem o bunică care mi-a activat culoarea galbenă a pământului, cei de la oraș au dat sens culorii albastre, monarhia. Prin venele mele curge și roșu și galben și albastru. Să gândească și să simtă românește”.

Oana: Cred foarte mult în tot ce ai spus tu pentru că eu cred că e singura cale sănătoasa, rădăcinile, bunul simț, în momentul în care ai adus și emoția, idealul este simplul. e de acolo din legile fundamentale ale oricărei nații. Ai îmbrăcat frumos. Ai dat un răspuns de suflet. 10.

Alessandra: De ce tristă? „România este tristă pentru că ne lipsește unitatea, eu simt România ca mamea mea. Cred că o mamă nu poate fi decît tristă”. Care ar fi prima măsură pe care ai lua-o, primul lucru ca să nu mai fie acest război? „Ar fi educația. Aș investi mult în educație”. 9.

Mircea Badea: Eu mi-am dat seama că e de la PNL după cum ține mâna. Îl înțeleg pe om. 10.

Alex: Nu mi-a plăcut filmulețul că erai blazat. Astăzi am văzut o cu totul altă față. Până la urmă nu e mare filosofie. Simt că poți mai mult. 9.

Ciuvică: Ai votat în 2012 la parlamentare? Am fost la fiecare scrutin? „Am votat cu domnul Brătescu”. Nota 9.

Al patrulea concurent este Cristian Deseagă – 25 ani, Odorheiu Secuiesc.

„Calea de urmat pentru a curma vrajba este unitatea. Până acolo oamenii ar trebui să-și reevalueze opțiunile pentru alegerile prezidențiale. Ultimii doi ne-au adus în ăuinctul în care suntem acum. Ei au implantat semnințele urii viscerale. Românii mei să nu mai constea într-un grup cu #, să își îmbrățișese compatrioții până nu e prea târziu. La 100 de ani, marea unire a românilor adevărați împotriva celor care nu ne mai vor”.

Ciuvică: „M-a impresionat chestia cu penalii cu faptul că ăștia sunt buni anchetați pentru abuz în serviciu. 9”.

Oana: Primul tău răspuns a fost bun, dar ești mult mai mult decât atât, ți-am urmărit interviul. Basarabia ne lipsește. Ai 25 de ani, îndeplinești cam tot ce-mi doresc de la un tânăr. Foarte multă seriozitate și studiu. 10”.

Sandra: Vreau să-mi spui ce drum vei alege? „Acum vreau să fac o precizare. Sunt în prelungire de studii. De ce? În acest domeniu se cere a se învăța un volum imens, de legi, de doctrine, ele diferind de la oraș la oraș. Miza nedeclarat este ca acei ca să intre în magistratură să intre scurcircuitați de aceea ajung Veverițe, Portocale. E o convigere personală. 8.

Alex Coita: Eu sunt într-o situație delicată, ești deștept, educat, o să-ți dau notă mică. Pentru că ai prea multe chestii în cap, e nevoie să simplifici lucrurile. Să iei toate informațiile. 7.Badea: Ai fost la cursurile lui Coldea? Am un mare regret că nu am luat parte la cursurile lui Coldea. Excepțional, 10.

Al cincilea concurent Gelu Vlădoiu  – 63 de ani, com. Conțești, Dâmbovița.

„E foarte simplu. Sunt de la țară. Muncim. Nu facem politică, acolo o faci în crațiță. Ai ce să mănânci, e bine. Politica trebuie să fie făcută să fie bine pentru popor. Tot aceiași oameni suntem. Trebuie să tragem pentru România ca și când ar fi casa noastră. Trebuie să ajungem la un consens. Eu așa o văd. Vreau să trăiesc  bine și să sper că nepoții vor ridica țara la locul care este. Asta trebuie. Vrajba nu are rost, trebuie exclusă. Și bogatul și săracul, când e să dăm colțul, ne așteaptă aceeași groapă.”

Mircea: Sunteți foarte simpatic. 10.

Alex: Sunteți foarte interesant, îmi transmiteți multe lucruri, mi-a plăcut mesajul. 9.

Oana: Apreciez implicare și bunul simț, așteptam o resursă mai mare de înțelepciune. Mi-ați venit cu un clișeu. Eu ofer 6.

Ciuvică: Eu aș f dat chiar 10, dar vă dau 8, pentru că nu rezonez cu discursul. V-aș fi dat 10 pentru costum.

Sandra: Ce ar face în prima zi la Cotroceni? „Aș chema ambasadele și le-aș spune: la mine în țară nu comandă cei de afară, doar reprezintă”. 8.

Cel de-al șaselea concurent este Viorel Tomescu – 65 ani, București.

„Trebuie să căutăm aceste soluții la noi acasă și să așeptăm mai puțin soluțiile date de alții. Nu trebuie să le ignorăm, dar trebuie să le integrăm în propria noastră viziune. Mai puțin egoism, să dovedim mai multă implicare, să nu fim indiferenți. Ar trebui să fim mândrii de valorile neamului românesc. Trebuie să reclădim școala romanească și să avem o clasă politică pe meritrocrație”.

Badea: În ce țară au ajuns golanii să dea note unuia cu 40 de facultăți? Nota 10.

Alex: Felicitări, ați punctat bine niște lucruri, schimbarea care trebuie să vină de la noi și nevoia de implicarea. Un singur reproș, ar fi fost poate mai percutat mesajul dacă îndrăzneați mai multă emoție. Vă dau 10.

Oana: Sunt nemulțumită, dar sunt puncte pe care le apreciez. Ați vorbit de o problemă gravă, acum se intrevede ceva, punctez că ați invocat școala, e un risc major că riscăm să creștem guguștiuci și nu minți tinere, dar vreau să-mi răspundeți ceva: vreși primenirea clasei politice. Furnizați aceleași lucruri că poate fi o variantă? „Aș începe de la referirele dumneavoastră legată de școală. Trebuie să gândească cu propriile capete. Clasa politică responsabilă, populată cu politicieni care să pună interesul obștei mai presus de ei. Primul pas reclădirea educației. Nu mai corespunde unei educații moderne. 8.

Ciuvică: 8. Nu mă împac cu discursul, dar aveti o pregătire impresionantă.

Sandra: Notele nu vi le dăm pentru ceea ce ați făcut. În privința prestației de astăzi, nu vă voi da 10, o să vă dau 9 și îmi permit un sfat: Nu încercați să fiți un politician pe care îi criticați aici. Rugămintea mea e că a fost un clișeu.

Al șaptelea concurent este Mihai Constantinescu – 34 ani, Ploiești

„Mark Twain că își aduce probleme necunoscutul, ci timpul pe care îl cunoști. Să ne cunoaștem mai bine. Al doilea pas să arătăm compasiune, să schibăm, nu să înjurăm. Germania l-a născut pe Hitler, am avut planul Marshall, germanii să o ducă bine. Al Doilea Război A fost și ultimul. Am ajuns la USR să mă cert cu ei, dar am rămas, am venit la Antena 3, cunoscând și oamenii, mi-am făcut o impresie și mai bună”.

Mircea: Am o părere bună, eu pot să citez viitorul. Se va schimba pentru că nu va mai fi în USR, că nu va mai fi. Recunosc că mi-a fost frică la discursul cu Germania, dar altfel 10.

Alex: Eu sunt dezamăgit. Mă așteptam să te văd cu alt tricou, ar fi fost super tare. Eu vreau să superi pentru că tu ai reușit să ieși din bulă, din gândirea comodă și să încerci să înțelegi partea cealaltă. Lucrurile pe care crezi că le cunoști, trebuie să scapi de prejudecăți. 10.

Sandra: Ai venit cu mesaj pacificator, dar eu nu te cred. 7.

Oana: Are probleme mari în a se vinde, sunt problem, ne implicăm, rezolvăm, e foarte liber. Cred că ar trebui să te duci să termini școala. Dincolo de teorie ești un om curajos. M-ai mai câștigat cu ceva, 10.

Ciuvică: Din compasiune pentru USR îți dau 8.

Ultimul concurent este Orsolya Berecki  – 21 ani, Reghin

„După Revoluție au apărut televizoarele color, însă acum noi oamenii ne facem alb și begru. Omului încăpățănat i se pune ochelari de cal. Ni s-au pus nouă. Soluția este să ne descurcăm ca un om orb. Eu propun oamenilor să ne cunoaștem mai bine, să avem încredere în ceilalți. Să fim unul pentru toți și toți pentru unul. Să ne găsim drumul pe care trebuie să mergem”.

Sandra: Mi-a plăcut că ai vorbit din suflet, e parabola orbului, să aibă încredere. Și eu simt că aici mai e de lucrat. Eu am să-ți dau 10.

Mircea: Foarte interesant ce a spus Orsolya. A fost toți pentru unu. 10.

Ciuvic: 10. Sunt foarte hotărât să dau 10 înainte de emisiune.

Oana: Știu că e dureros, sunt familii dezbinate, părinți versus părinți, dincolo de oglindă spune-ne cazul concret. Tu reișești să găsească nuantețel cu sora ta? „Ne găsim cuvintele, ea spune părerea ei, eu pe a mea. Oricine în familie se ceartă. Ori de câte ori ne certăm, o iubesc. 10.

Alex: Gândim cu inima și ai văzut cu inima. Ești surpriza serii. 10.

 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole