Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Important candidat PNL are statuie în faţa casei

100 de minute: Important candidat PNL are statuie în faţa casei

Proaspăt cooptat în echipa PNL, medicul Leon Dănăilă, considerat părintele neurochirurgiei românești, a fost recompensat cu titluri și distincții în toată lumea, toate fiind strânse în casa sa părintească din județul Botoșani, devenită muzeu. 

Chiar dacă este recunoscut pentru modestia sa, Dănăilă a acceptat să i se ridice două statui în fața casei: una a lui, cealaltă a soției sale. 

Propunerea a venit din partea primarului de atunci Corneliu Aroșoaie, anunța Jurnalul Național în 2004. 

„Profesorului i-a plăcut ideea și a și participat la punerea ei în practică: a finanțat lucrarea cu circa 150 de milioane, primăria adăugând 50, dar în mâna de lucru și nisip, a trimis acolo cărțile sale, diplomele, trofeele, tablourile. A spus ce-i place și ce nu. Ce obiecte ar vrea să fie în ea și ce nu. Ba chiar și-a făcut singur statuile din curte: una pentru el, una pentru soția Alexandrina", dezvaluia ziarul. 

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai buni neurochirurgi ai României. Membrul Academiei Române a decis în această toamnă să intre și în politică. El candidează pentru un post de senator din partea PNL la alegerile din 11 decembrie.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile