Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 La ordinea zilei: Motivul pentru care Liviu Dragnea nu poate fi numit premier

La ordinea zilei: Motivul pentru care Liviu Dragnea nu poate fi numit premier

liviu-dragnea-cnadnr-singura-veriga-slaba-din-sistem-este-ultima-data-cand-mai-acceptam-aceasta-balbaiala-18442491.JPG
Foto: Agerpres
21 Noi 2016   •   19:39

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Analistul Bogdan Chirieac a explicat, luni seară, în emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3, motivul fundamental pentru care Liviu Dragnea nu va ajunge în funcția de premier al României, indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare.

Potrivit Legii nr 90/ 2001, Art. 2, un membru al Guvernului trebuie să fie, obligatoriu, cetățean român, să aibă domiciliu stabil în România și să nu fi avut o condamnare penală, a spus Chirieac, la Antena 3.

”Condamnarea despre care vorbim este una care îl onora, în opinia mea, pe Liviu Dragnea. Din toate punctele de vedere. A fost un gest patriotic profund, agreat de 8,4 milioane de români care au votat la referendumul din 2012”, a spus analistul Bogdan Chirieac, care arată că o astfel de prevedere nu apare însă și în Constituție.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Este o lege necontestată de nimeni, de 15 ani

”Legea asta va fi folosită pe 12 decembrie dimineață de Klaus Iohannis. Cu legea în mână va spune că nu îl desemnează premier pentru că nu îl lasă legea”, a spus Radu Tudor, la Antena 3.

Cu toate acestea, numele altui PSD-ist este vehiculat tot mai intens ca favorit la funcția de premier, fiind vorba de fostul ministru de Finanţe, senatorul Eugen Teodorovici.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. PSD păstrează misterul în ceea ce privește numele viitorului premier

„Este pregătit. Este un domn. Este un domn care arată bine“, a declarat recent Liviu Dragnea despre viitorul premier pe care îl va propune PSD după alegeri, în eventualitatea în care va strânge o majoritate parlamentară.

„O să fie un bărbat arătos şi deştept“, adaugă primarul general al Capitalei, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

„Din informaţiile pe care le am, şi sunt un om bine informat, va fi un ministru din cabinetul meu“, a spus şi Victor Ponta.

×
Citește mai multe din Alegeri Parlamentare 2016
» Vezi toate știrile din Alegeri Parlamentare 2016
Cele mai noi știri
Parteneri
x close