Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a declarat că până acum au fost sesizate câteva incidente, dar care nu au afectat desfășurarea votului.
În București un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență după ce a sunat la 112 pentru a reclama faptul că o altă persoană nu purta mască de protecție. De fapt, în urma verificărilor, s-a constatat că aspectele reclamate nu se confirmă.
Tot în Capitală, 3 membri ai birourilor electorale de la secții diferite au avut nevoie de îngrijiri medicale: doi pentru lipotimii și al treilea pentru că s-a tăiat cu caterul la mână. Persoanele sunt conștiente și au fost asistate medical la fața locului.
La o secție de votare din municipiul Brăila, o persoană a reclamat că a primit un buletin care avea aplicată ștampila de vot. La fața locului s-a deplasat echipa de cercetare pentru efectuarea de verificări.
De asemenea, un polițist din județul Gorj a raportat faptul că după preluarea pazei unei secții de votare, aflându-se singur într-o încăpere a imobilului, alta decât cea în care este amplasată secția de votare, a tras din greșeală un foc de armă. Incidentul s-a produs înainte de deschiderea secției de vot. Nu au rezultat decât pagube materiale. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul IPJ pentru a efectua verificări cu privire la acest incident.
MAI a mobilizat peste 40.000 de angajați pentru îndeplinirea misiunilor specifice procesului electoral: aproximativ 11.000 de angajați MAI vor menține ordinea publică la nivel național, aproape 9.000 vor verifica și soluționa sesizările de posibile incidente electorale, iar peste 20.000 de angajați vor asigura protecția celor 18.802 de secții de votare.
Alți aproape 17.000 de angajați au asigurat paza secțiilor de votare de ieri de la ora 18.00 până în această dimineață când le-au predat președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare cu sigiliile intacte.