Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Virgiliu Nanu, liderul PSD Prahova, l-a învins la șefia CJ pe baronul Iulian Dumitrescu

Virgiliu Nanu, liderul PSD Prahova, l-a învins la șefia CJ pe baronul Iulian Dumitrescu

virgiliu nanu cj prahova
Virgiliu Nanu, liderul PSD Prahova, l-a învins la șefia CJ pe baronul Iulian Dumitrescu
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2024   •   19:34

Pe 9 iunie, social democrații au înregistrat o victorie notabilă în Prahova, unde au recâștigat județul după o pauză de 4 ani, de această dată cu Virgiliu Nanu, fostul prefect al județului.

Nanu a câștigat 35,58% din voturi, cu un avans de aproape 8% în fața lui Iulian Dumitrescu zis „Lamborghini”, actual președinte PNL al CJ Prahova. Dumitrescu este în prezent suspendat din funcție din cauza unor probleme penale, cercetate de DNA.

La nivel de țară, PSD a înregistrat scoruri zdrobitoare în fața liberalilor, în județele unde  cele două formațiuni nu au avut o alianță electorală. Excepție nu a făcut nici Prahova, unde șefia Consiliului Județean a fost recâștigată acum prin candidatura lui Virgiliu Nanu, cu un scor de 35,58%. Acesta a fost urmat de Iulian Dumitrescu de la PNL cu 35,58%, George Ionescu de la ADU - 11% si George Axinia de la AUR - 10,82%.

Nanu a reușit astfel să dărâme un mit, cel al lui Iulian Dumitrescu zis „baronul Lamborghini” sau „baronul de 2 județe”. Dumitrescu a candidat în 2016 și în Călărași, județ de pe listele căruia a candidat la Camera Deputaților. În 2020,  Dumitrescu a ajuns șef de Consiliu Județean Prahova, mandatul său fiind unul extrem de controversat.

Cine este Virgiliu Nanu, specialistul în cadastru, ajuns un important lider local PSD

Virgil Nanu, candidatul PSD a câștigat șefia CJ Prahova, deține în prezent funcția de  prefect de Prahova, începând cu ianuarie 2022, iar din mai 2023 acesta a fost ales președinte al filialei PSD Prahova.

În vârstă de 50 de ani, Nanu este de profesie inginer și a absolvit Facultatea de Electronică și telecomunicații din cadrul Politehnicii București in 1998, iar mai apoi s-a licențiat în Măsurători terestre si Cadastru la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare si Ingineria Mediului București. Înainte de a deveni prefect de Prahova, Nanu a fost timp de 9 ani, 2013-2022, director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Prahova.

PSD rămâne principala forță politică a țării

Rezultatele arată o creștere a numărului de poziții obținute la conducerea județelor sau la primăriile din orașe, comune și sate obținute de PSD, față de alegerile din 2020. Social democrații i-au convins pe români ca sunt alegerea potrivită pentru următorii patru ani prin politicile implementate de PSD atât la nivel național, de către Guvernul condus de Marcel Ciolacu, cât și la nivel local.

×
Subiecte în articol: alegeri locale Virgiliu Nanu CJ Prahova
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close