Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Susținere totală pentru construirea noului Stadion Dinamo. Rareș Hopincă: "Primăria Sectorului 2 se va implica în dezvoltarea infrastructurii pentru sport! Este o prioritate pentru sănătatea copiilor din comunitatea noastră"

Susținere totală pentru construirea noului Stadion Dinamo. Rareș Hopincă: "Primăria Sectorului 2 se va implica în dezvoltarea infrastructurii pentru sport! Este o prioritate pentru sănătatea copiilor din comunitatea noastră"

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, împreună cu premierul, Marcel Ciolacu, președintele COSR, Mihai Covaliu, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, și președintele ANS, Elisabeta Lipă au vizitat Complexul Sportiv Dinamo și au analizat proiectul noului stadion, un vis ce va deveni realitate pentru întreaga suflare dinamovistă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2024   •   19:56

"Împreună cu reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo am avut o discuție extrem de aplicată cu privire la implicarea Primăriei Sectorului 2 în construirea de noi facilități pentru sport. Am decis să construim un parteneriat public-public, în urma căruia cei peste 55.000 de elevi din rețeaua școlară a sectorului nostru să fie îndrumați către sport, iar Primăria Sectorului 2 să fie un catalizator al proiectului și un sprijin pentru cluburile sportive care își desfășoară activitatea în sector", a spus Rareș Hopincă.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru noua arenă multifuncțională Dinamo, care va beneficia de un stadion modern, de 25.059 de locuri, cu acreditare UEFA de nivelul 4, dar și săli pentru mai multe discipline sportive, un spațiu expozițional, care va găzdui evenimente culturale, expoziții temporare și un muzeu în care vor fi expuse trofeele clubului.

"Rareș nu este doar un mare dinamovist, ci și un om de administrație cu vizune care știe că noua arenă este un proiect care depășește granițele fotbalului. Este o investiție de peste 170 de milioane de euro, care va deveni un standard de modernitate al sectorului 2 în mandatul său de primar. Deși sunt un fan al unei mari rivale, le-am transmis suporterilor dinamoviști că imi doresc ca echipa de fotbal să aibă succes atât în seara asta, cât și la meciul următor și să rămână în prima ligă. Fiindcă una dintre cele mai frumoase galerii din România merită din plin asta!", a spus Marcel Ciolacu.

Totodată, în interiorul Complexului Sportiv va fi construit un heliport ce va deservi Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

"Stadionul va fi format pe platforme, întrucât pânza freatică este la 2 metri și atunci trebuie să îl înălțăm pe piloni. Vom crea facilități pentru sporturile de înaltă performanță. Avem 6 săli, un cabinet de recuperare, hotel, restaurante, săli de conferință. Înclusiv pentru canotaj avem sală", a spus Ionuț Pop, președintele CS Dinamo.

Suprafața desfășurată totală a arenei este de 66.716 mp, durata de execuție este de 25 luni, iar valoarea totală a investiției este estimată la suma de 854.573.000 lei (827.893.000 lei, valoare finanțată de Ministerul Dezvoltării și 26.680.000 lei, valoare finanțată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Clubul Sportiv Dinamo București). La finalul lunii curente, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, va lansa licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru noua arenă. Este a doua cea mai mare investiție a Guvernului PSD-PNL în Sectorul 2, după investiția de peste 500 de milioane de euro realizată la Institutul Clinic Fundeni.

Mai mult, dincolo de sprijinul total pentru construirea noii arene Dinamo, candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, susține că va construi 3 noi săli multifuncționale de sport pentru copii, dar și un bazin de înot.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Haos pe Aeroportul Otopeni: Sunt întârzieri la mai multe curse
x close