Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Sebastian Burduja îi cere explicații lui Nicușor Dan cu privire la finanțarea campaniei

Sebastian Burduja îi cere explicații lui Nicușor Dan cu privire la finanțarea campaniei

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, îi cere lui Nicușor Dan să clarifice legăturile cu Matei Păun.

Sebastian Burduja, Nicu?or Dan
Sebastian Burduja îi cere explicații lui Nicușor Dan cu privire la finanțarea campaniei Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    16 Mai 2024   •   20:32

„Nicușor Dan are niște lucruri de clarificat. Au trecut aproape 24 de ore de când i-am cerut public să explice legăturile cu Matei Păun, ca finanțator, fost şef de campanie, actual şef de campanie... nimeni nu înțelege. Un om cu afaceri în Belarus, în Federaţia Rusă, un om considerat apropiat.

Nicuşor a spus că îşi fac vacanțele împreună. Nicuşor alege să tacă, sperând probabil că acest subiect va trece aşa cum a trecut şi mandatul dânsului, adică neobservat", a spus Burduja, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi în faţa sediului PMB.

Candidatul PMB a anunțat, totodată, că liberalii cer convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu General în care să fie discutat un proiect privind publicarea pe site a tuturor dispozițiilor de edil general. Şedinţa ar urma să aibă loc vineri, însă în vederea convocării acesteia mai sunt necesare semnături şi de la alte grupuri politice din CGMB, scrie Agepres

Burduja a mai explicat faptul că Nicuşor Dan a semnat, din 2021, în mandatul său un număr de peste 6.200 de dispoziţii, însă doar 5,7% au fost publicate pe site-ul Primăriei Capitalei. Astfel, în 2021 a dat un număr de 1.310 de dispoziţii de primar, dintre care au fost publicate 49; în 2022 au fost semnate 2.329 de dispoziţii de primar, dar au fost publicate 61; în 2023 au fost semnate 1.994 de dispoziţii, dar au fost publicate 242. În 2024, edilul a dat 634 de dispoziţii şi pe site-ul PMB au fost publicate 10.

"În total, vorbim de 6.267 de dispoziţii date de Nicuşor Dan. Publicate: 362, pentru măreaţa cifră de 5,7%. Acesta este gradul de transparenţă pe care primarul Nicuşor Dan îl manifestă. Acesta e respectul: 5,7%. Cred că atâtea voturi va strânge", a spus Burduja, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa sediului PMB.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close