Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Sebastian Burduja contestă contractul de mentenanţă al Arenei Naţionale şi cere investigaţii

Sebastian Burduja contestă contractul de mentenanţă al Arenei Naţionale şi cere investigaţii

Candidatul PNL la Primăria Bucureşti, Sebastian Burduja, contestă contractul de mentenanţă al PMB pentru Arena Naţională, pe care îl numeşte un tun.

sebastian burduja Inquam Photos George Calin
Sebastian Burduja contestă contractul de mentenanţă al Arenei Naţionale şi cere investigaţii Sursa foto: Inquam Photos - George Calin
de Georgiana Adam    |    18 Mai 2024   •   14:44

În plus, Burduja afirmă că va sesiza instituţiile abilitate să ancheteze modul în care s-a desfăşurat licitaţia pentru aceste servicii.

Sebastian Burduja a prezentat, sâmbătă, în faţa Arenei Naţionale, câteva informaţii despre care a susţinut că provin din partea unui avertizor de integritate.

Candidatul liberal la funcţia de primar al Bucureştiului susţine că, în urma licitaţiei de anul trecut, Primăria Bucureşti ar fi semnat, pe 27 decembrie 2023, un contract pentru mentenanţa Arenei Naţionale cu firma care avea cea mai scumpă ofertă, de 14 milioane de lei, un "cost dublu" faţă de cel anterior.

"Pentru că acest contract a fost semnat cu cel mai scump ofertant, toţi ceilalţi descalificaţi, se întâmplă o negociere directă, fără publicare, doar cu firma care a câştigat, în urma tuturor acestor ilegalităţi, din punctul meu de vedere, dar sunt instituţii care vor stabili clar. 

SCANDALOS: TUNUL DE LA ARENA NAȚIONALĂ! PRIMĂRIA CAPITALEI ȘI CONTRACTUL DE 14 MILIOANE LEI! Astăzi am dezvăluit un...

Publicată de Sebastian Burduja pe Sâmbătă, 18 mai 2024

Această firmă nu are oamenii care să facă mentenanţa Arenei Naţionale, drept pentru care angajează oamenii de la compania Primăriei. 

Îi fură, pur şi simplu şi în loc de 20 de oameni, cât presta compania Primăriei, are vreo 9-10, deci are şi la jumătate personal şi sunt şi recrutaţi din compania Primăriei", a susţinut Burduja.

El a adăugat că vor fi sesizate, în acest caz, organele de anchetă penală şi Curtea de Conturi.

"Ca urmare a acestor informaţii care ne-au parvenit, toate aceste documente, modul în care a fost descalificată propria companie a Primăriei de două ori, a doua oară pe o chichiţă, doar ca să se semneze un contract de două ori mai scump şi care prejudiciază bucureştenii cu 4 milioane de lei, toate aceste documente vor ajunge la toate instituţiile abilitate - şi la Curtea de Conturi şi la organele de anchetă penală", a spus Sebastian Burduja, potrivit agerpres.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close