Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Lupta pentru Primăria Sectorului 1 continuă. Clotilde Armand refuză înfrângerea

Lupta pentru Primăria Sectorului 1 continuă. Clotilde Armand refuză înfrângerea

Președinții secțiilor de votare recunosc că sacii cu buletine de vot nu au fost sigilați.

Alex Micsik / Agerpres Foto
Scadalul pentru Primăria Sectorului 1 continuă. Clotilde Armand refuză înfrângerea
de Laura Dinu    |    12 Iun 2024   •   07:50

Scandalul continuă în sectorul 1, iar numărătoarea voturilor repetă scenariul din 2020. Clotilde Armand nu acceptă o posibilă înfrângere, așa cum arată datele parțiale, și amenință cu un val plângeri penale după încheierea procesului de votare și numărarea buletinelor.

Clotilde Armand acuză că anumite voturi au fost falsificate, iar pe fondul oboselii au fost înregistrate nereguli.

”Pe fondul oboselii, membrii comisiilor de votare au fost obligați să întocmească niște procese verbale cu niște falsuri grosolane. Sunt nenumărate nereguli. Oamenii au așteptat nedormiți 30 de ore, unii după ce au stat ore întregi în secțiile de votare, pentru a număra. Au stat ore pentru a aștepta ca sacii să fie preluați”, declară Clotilde Armand.

Șapte președinți de secții refuză să vină la Biroul Electoral al Sectorului 1.

„Procesul verbal întocmit în secția de votare de către birou și semnat de toți membrii secției de votare a fost fotografiat și este urcat pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Este greu de crezut că cineva poate să jongleze cu cifrele. Nu exclud o eroare materială care se poate corecta prin renumărarea voturilor, dacă este cazul”, a explicat Toni Greblă în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Procesele verbale nu au fost centralizate în totalitate în sectorul 1. Procedura a fost suspendată luni seara.

Președinții secțiilor recunosc că sacii au fost nesigilați

În ediția de marţi seara a emisiunii Sinteza Zilei a fost prezentat un video care surprinde doi președinții ai secțiilor de votare care recunosc şi arată poliţiei că sacii cu buletinele de vot nu sunt sigilați.

Totul s-a petrecut pe trotuarul din fața sediului pe care Primăria Sectorului 1 l-a pus la dispoziție în Piața Amzei, pentru Biroul Electoral de Sector.

Imaginile arată două lucruri extrem de importante şi anume:

  • o parte din președinții secțiilor de votare au fost nominalizați de către primărie.
  • doi președinții ai secțiilor de votare spun şi arată clar că sacii de voturi nu sunt sigilați şi saci ai căror sigilii au fost rupte

"Eu le am desigilate acum. Dacă vreau să le bag într-un sac acum şi să le sigilez... acești domni o să mă agreseze fizic şi verbal", spune unul din președinții ai secțiilor de votare.

"Acel sigiliu care este tăiat este acesta care este cu recuzita", mai spune un alt preşedinte al unei secții de votare care a fost văzut şi cu o stampilă în buzunar.

"Stampila trebuie predată separat", a mai spus acesta.

În acest moment la Sectorul 1 sunt 159 de secții închise din 166. George Tuță are 33.874 de voturi. Clotilde Armand are 33.279 de voturi.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand Primăria Sectorului 1
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Partidul Conservator britanic, pe marginea abisului. Trei scenarii pentru alegeri
x close