Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Rareș Bogdan a sugerat că există o ambasadă care face presiuni în favoarea lui Clotilde Armand: „Nu suntem colonia nimănui”

Rareș Bogdan a sugerat că există o ambasadă care face presiuni în favoarea lui Clotilde Armand: „Nu suntem colonia nimănui”

Prim-vicepreşedintele PNL dă vina pe Clotilde Armand pentru organizarea „extrem de proastă, în stil franțuzesc veritabil” de la BES 1

New Project-4600
de Mia Lungu    |    10 Iun 2024   •   21:54

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a făcut, luni seară, apel la organizatorii alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei, să găsească urgent soluții pentru oamenii care lucrează, de 42 de ore încontinuu, la centralizarea proceselor verbale şi la predarea buletinelor de vot, în urma alegerilor locale de duminică.

Acesta a făcut acuzații grave la adresa actualului primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, și susține că fac presiuni în favoarea acesteia.

„La Sectoul 1se întâmplă lucruri de o gravitate absolută. Am stat de vorbă cu oameni care nu au dormit de 42 de ore, care nu mai au mâncare, apă, pentru a preda buletinele de vot. Sacii cu buletinele de vot stau pe caldarâm. Am solicitat ca Jandarmeria să păzească fiecare vot, pentru a nu exista niciun fel de acuzaţii.

E e o organizare extrem de proastă, în stil franțuzesc veritabil, cu o birocrație excesivă la nivel european, cum ne-a obișnuit această națiune.

Oamenii când m-au văzut erau cu lacrimi în ochi. Mi-au spus: „Domnul Bogdan, stăm de 42 de ore, nu merită banii pe care îi primim pentru a rămâne şi a fi umiliţi”. 

Aceste lucruri arată că cineva doreşte să-i ducă pe aceşti oameni la disperare, pentru ca voturile să rămână aici şi eventual să facă lucruri la care nu vrem să ne gândim.

Doamna Armand ar trebui să se împace cu ideea că a pierdut aceste alegeri. Noi nu suntem Saint Denis, nu suntem Arondismentul 15 Paris, unde poliţia şi jandarmeria franceză nu mai are acces din cauza bandelor care terorizează Saint Denis şi este nevoie de intervenţia Armatei. La noi Poliţia funcţionează, autoritatea statului funcţionează.”, a declarat Rareş Bogdan, luni seară, la Biroul Electoral Sector 1.

„România este o ţară europeană, este o ţară respectată, este o ţară care trebuie să fie respectată, nu suntem o ţară care suntem colonia nimănui, suntem o ţară cu stat de drept funcţional, cu Jandarmerie funcţională, cu poliţie funcţională şi unde, dacă în 18.984 de secţii din România a funcţionat statul, nu înţeleg de ce într-un singur loc din România statul român nu funcţionează sau cineva încearcă să împiedice autoritatea statului de a-şi exercita treaba", a afirmat eurodeputatul.

Doamna Armand, pur si simplu, incearca sa ne explice ca suntem un fel de Bantustan din Africa. Nu suntem Bantustan din Africa. Suntem o țară eruopeană de multe ori mult mai civilizată decât zone întregi din Franța. Așa că o invit să lase presiunile, că nu ne lăsăm impresionați nici în fața unei ambasade, nici în fața unor pesonaje și vom păzi fiecare vot.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Putin spune că va lua „în serios” propunerile de pace ale lui Trump
x close