Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Scandalul de la Sectorul 2 continuă. Câștigătorul Hopinca zice că nu s-ar împotrivi renumărării voturilor, Radu Mihaiu amenință cu instanța

Scandalul de la Sectorul 2 continuă. Câștigătorul Hopinca zice că nu s-ar împotrivi renumărării voturilor, Radu Mihaiu amenință cu instanța

Rareș Hopincă își încurajează contracandidatul să facă sesizări pentru orice neregulă pe care o poate proba

radu mihaiu rares hopinca
Scandalul de la Sectorul 2 continuă. Câștigătorul Hopinca zice că nu s-ar împotrivi renumărării voturilor, Radu Mihaiu amenință cu instanța
de Mia Lungu    |    11 Iun 2024   •   22:37

Candidatul Dreptei Unite, Radu Mihaiu, primarul în funcție din Sectorul 2, și candidatul din partea PSD-PNL, Rareș Hopincă, au fost prezenți, marți seara, la Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN, unde au vorbit despre procesul de numărare a voturilor și toate neregulile sesizate până acum în spațiul public, dar și la autoritățile competente.

Datele preliminare de la Autoritatea Electorală Permanentă arată că Rareș Hopincă a primit mai multe voturi decât candidatul ADU, Radu Mihaiu.

Radu Mihaiu a criticat, însă, încă de luni, condițiile de la număratoarea voturilor și reclamă un lung șir de erori. Acum, acesta spune că se fac presiuni foarte mari asupra membrilor din comisia de numărare să se retragă din comisie, că numărul de voturi se trece incorect pe procesele verbale, dar și că 500 de voturi „au dispărut”.

Rareș Hopincă i-a transmis acestuia, în direct la Antena 3 CNN, că îl încurajează să facă plângere penală pentru orice neregulă pentru care are dovezi și că nu s-ar opune renumărării voturilor.

„În ceea ce privește totuși Sectorul 2, parcă vedem un lung șir de erori: dintr-o eroare n-am completat bine procesul verbal, din altă eroare, am dat mail, sigur, de pe mailul primăriei, nu ca să intimidăm Biroul Electoral.”, a spus Rareș Hopincă, despre neregulile semnalate de Radu Mihaiu și explicațiile date de acesta din urmă.

„Președintele partidului dumneavoastră v-a spus că ați pierdut. Numărătoarea dumneavoastră paralelă, o știu din staff-ul dumneavoastră de campanie, indică faptul că ați pierdut cu 890 de voturi. Colegii dumneavoastră mă sună și îmi transmit. Nu acceptați.” i-a transmis Rareș Hopincă, lui Radu Mihaiu, în direct la Antena 3 CNN.

„La această secție, membrii secției de votare, asupra cărora, acum în aceste momente, se fac presiuni inimaginabile, au spus că a fost o eroare de transcriere, în urma a 26 de ore cât au stat în secție.”, a spus Radu Mihaiu, la Antena 3 CNN.

„Mai precis, ei au numărat și au trecut pe ciornă un număr de voturi la domnul Hopincă, un număr de voturi la mine, un număr de voturi la doamna Bughiu și un număr de voturi la domnul Golgociu. Când au transcris pe procesul verbal au transcris corect la domnul Hopincă și au inversat la mine și la doamna Bughiu, după care, târziu fiind, cifrele erau cele calculate. Nu au mai fost atenți la nume și au semnat acest proces-verbal.

Când au realizat că a fost trecut greșit, au făcut o cerere către Biroul de sector pentru corectarea acestei situații. Au fost ținuți de la 10:00 până la 23:30 fără să li se dea o rezoluție, fără să li se spună ce să facă. La ora 23:00, Biroul Electoral de Sector s-a întrunit și a decis cu majoritate să nu se renumere voturile, așa cum ceruse ceruseră membrii comisiei. N-am văzut motivarea.

Deci nu știu care este motivul pentru care au cerut să nu se renumere. Din punctul meu de vedere, așa ceva este inadmisibil, pentru că acești oameni au vrut să fie corecți.”, a reclamat Radu Mihaiu.

„Ieri am cerut cu calm o renumărare transparentă a voturilor, pentru ca oamenii să știe foarte clar ce s-a votat. Astăzi cer dreptate pentru că cetățenii care au votat sunt nedreptățiți și vreau dreptate pentru cei cărora nu li se respectă votul. Asta vreau și voi merge inclusiv în instanță.”, a adăugat acesta.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Trump îl numește pe Biden „o grămadă bătrână de rahat împrăștiat”
x close