Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Probleme majore cu numărarea voturilor din Sectorul 1. Președintele AEP, Toni Gleblă: "Este o lipsă de omenie"

Probleme majore cu numărarea voturilor din Sectorul 1. Președintele AEP, Toni Gleblă: "Este o lipsă de omenie"

Sunt reacții în lanț, după ce Biroul Electoral Sector 1 a suspendat brusc înregistrarea sacilor cu voturi

saci voturi sector 1
Probleme majore cu numărarea voturilor din Sectorul 1. Președintele AEP, Toni Gleblă: "Este o lipsă de omenie"
de Mia Lungu    |    10 Iun 2024   •   20:57

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Gleblă, a comentat, în direct la Antena 3 CNN, situația de la Biroul Electoral Sector 1, acolo unde oamenii au venit, luni, cu sacii de la secțiile de vot pentru a-i preda și, după ce au așteptat în căldură toată ziua, au fost trimiși acasă și chemați marți pentru finalizarea procesului.

Au fost femei care puse să care saci cu voturi pe trepte, în căldură, după ce au așteptat la coadă ore întregi, fără apă sau mâncare, sau au dormit pe jos în holurile instituției. În plus, de-a lungul zilei, mai multor persoane li s-a făcut rău după ce au așteptat în soare, păzind sacii de voturi înșirați pe caldarâm.

"O parte din primarii Capitalei și a multor altor municipii și orașe din țară a organizat sediile birourilor electorale de sector, de municipiu, de local, de oraș ș.a.m.d. în niște spații total necorespunzătoare.

Pe de altă parte, de la secțiile de votare sau de la birourile electorale de circumscripție locală, aproximativ 30%, după statistica noastră, din procesele verbale întocmite au fost greșit întocmite. A trebuit, deci, operațiunea să fie reluată pentru fiecare din aceste procese verbale.

Eu sper ca procesul electoral, că nu se poate interveni niciun mod în el, să se desfășoare neîntrerupt și să fie finalizat. Apoi, după finalizare, va fi cazul să solicităm organelor în drept să ia măsurile de rigoare. Inclusiv Autoritatea Electorală Permanentă își va face datoria cum e prevăzut în lege.

Vreau să vă spun că e nu numai o activitate absolut iresponsabilă a celor care au obligația legală să asigure spații corespunzătoare pentru desfășurarea activității din birourile electorale de sector, dar este și o lipsă de omenie, o lipsă de respect față de procesul democratic.", a declarat Toni Grebla, la Antena 3 CNN. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Trump îl numește pe Biden „o grămadă bătrână de rahat împrăștiat”
x close