Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Primăria condusă de Dominic Fritz a pierdut toţi banii pentru Spitalul de Pediatrie Timişoara

Primăria condusă de Dominic Fritz a pierdut toţi banii pentru Spitalul de Pediatrie Timişoara

În timp ce Dominic Fritz este preocupat să arate cum mimează că se luptă cu interlopii, administrația pe care o conduce reușește să dea rateuri după rateuri, cei afectați fiind timișorenii. În cazul de față chiar copiii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2024   •   15:14

Spitalul de copii "Louis Țurcanu" din Timișoara a pierdut, ieri, o finanțare din fonduri europene de patru milioane de euro pentru că primăria condusă de Dominic Fritz nu a depus o declarație. Practic, a recidivat după ce, anterior, un alt proiect de 10 milioane de lei a fost ratat în condiții aproape identice.

Administrația spitalului a obținut de la municipalitate clădirea de pe bulevardul Republicii pentru a o transforma în ambulatoriu de specialitate. Finanțarea găsită – fondurile europene, Primăria Timișoara urmând să asigure doar 2% din cele patru milioane de euro.

Programul de depunere a documentațiilor pentru proiecte a început în 12 ianuarie și a avut ca termen limită data de 30 aprilie, fiind apoi prelungit cu 30 de zile. 

Deși se știa de luni de zile de faptul că este nevoie de hotărâri de Consiliu Local pentru că Primăria Timișoara este partener în proiect, de abia ieri, cu câteva ore înainte de expirarea termenului de depunere, primarul Fritz le-a introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara. Asta deși, în ultimele două luni, au existat mai multe ședințe extroardinare convocate de primar. 

Surpriză a fost uriașă pentru că proiectul a fost respins deoarece lipsea doar declarația Primărie Timișoara și spitalul a rămas fără patru milioane de euro, bani europeni.

Managerul spitalului de copii spune că nu este singurul proiect mare care a fost ratat din cauza primăriei.

Primarul Dominic Fritz a comunicat doar prin mesaje scrise și a încercat să dea vina pe managerul Ovidiu Adam că a semnat prea târziu documentul Primăriei Timișoara.

Aplicația pe platforma s-a închis la ora 14. Domnul director Adam a semnat acordul de parteneriat, document ce trebuia semnat ulterior și de către primărie, abia la ora 14.30 și l-a încarcat pe platforma la ora 14.35, după termenul de depunere. Nu știu care sunt motivele pentru această întârziere. Voi demara o anchetă administrativă pentru a stabili circumstanțele exacte și vom trage consecințele care se impun.

Ce nu spune useristul Fritz este că documentul a fost trimis de Primăria Timișoara la Spitalul de Copii Louis Țurcanu pentru a fi semnat, ce să vezi, la 13,58, cu două minute înainte de închiderea sesiunii. Primarul a refuzat să răspundă de ce nu au fost adoptate mai repede hotărârile de consiliu local și cum a reușit administrația sa să rateze finanțări de 6 milioane de euro pentru spitalul de copii. 

Asta în contextul în care administrația Dominic Fritz nu a reușit în patru ani să realizeze decât 2% din noul corp de clădire al spitalului de copii care a fost preluată la începutul mandatului la un procent de 96% finalizat.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vremea extremă face ravagii în Europa
x close