Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Patru președinți de secții din Strehaia au plecat acasă cu ștampilele de control. Un bărbat a anunţat Poliţia

Patru președinți de secții din Strehaia au plecat acasă cu ștampilele de control. Un bărbat a anunţat Poliţia

Poliţiştii au sesizat Autoritatea Electorală Permanentă

alegeri votare stampila
Patru președinți de secții din Strehaia au plecat acasă cu ștampilele de control. Un barbat a anunţat Poliţia
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2024   •   18:09

Patru preşedinţi ai unor secţii de votare din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, au plecat acasă cu ştampilele de control, după ce sâmbătă seară au sigilat secţiile de votare. Poliţiştii au sesizat Autoritatea Electorală Permanentă.

Incidentul a fost semnalat Poliţiei de un bărbat, în vârstă de 37 de ani. Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că, după sigilarea căilor de acces ale celor patru secții de votare, folosind ștampilele de control, președinții acestor secții ar fi plecat cu ștampilele de control acasă.

În acest context, a fost informată Autoritatea Electorală Permanentă-Direcția Județeană Mehedinți pentru dispunerea de măsuri legale.

”La data de 08 iunie a.c., ora 22.08, Poliţia oraşului Strehaia a fost sesizată de un bărbat de 37 de ani cu privire la faptul că preşedinţii a 4 secţii de votare din oraşul Strehaia ar fi plecat la domiciliile lor cu ştampile de control ale secţiilor de votare. Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că după sigilarea căilor de acces ale celor patru secţii de votare folosind ştampilele de control, preşedinţii acestor secţii ar fi plecat cu ştampilele de control la domiciliu”, a transmis IPJ Mehedinţi.

De la începerea procesului electoral, structurile locale ale Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral. 

Până la ora 15.00, au fost semnalate 39 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 15 nu s-au confirmat, iar 12 sunt în curs de verificare.
De asemenea, fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale: 2 amenzi în valoare de 2.700 de lei și 7 avertismente. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 4 posibile infracțiuni.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Geoană, la un pas de a intra în cursa pentru prezidențiale
x close