Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Răsturnare de situație în ultimul sondaj pentru București. Candidatul care urcă pe primul loc

Răsturnare de situație în ultimul sondaj pentru București. Candidatul care urcă pe primul loc

Rezultate neașteptate ale unui nou sondaj Avangarde cu privire la următorul primar general al Capitalei.

de Laura Dinu    |    13 Mai 2024   •   18:40

Un nou sondaj Avangarde efectuat la nivelul cetățenilor din Sectorul 1 al Capitalei răstoarnă toate calculele candidaților la alegerile locale din București. 

Potrivit sondajului, Gabriela Firea se află pe locul unu, urmată de Nicușor Dan, iar pe locul al treilea, Cristian Popescu Piedone. 

Rezultatele sondajului Avangarde: 

  • Gabriela Firea - 30%
  • Nicușor Dan - 29%
  • Cristian Popescu Piedone - 17%
  • Sebastian Burduja - 8,9%

Sursă: Sondaj Avangarde

Pe de altă parte, potrivit unui sondaj CURS efectuat pe toți locuitorii Capitalei, lucrurile stau puțin diferit. Acolo, Gabriela Firea se află pe locul doi, pe locul unu fiind actualul primar general, Nicușor Dan. 

  • Nicuşor Dan - 29%
  • Gabriela Firea - 26%
  • Cristian Popescu Piedone - 25%
  • Sebastian Burduja - 12%
  • Mihai Enache - 7%

Sursa: Sondaj Curs

Acest sondaj a fost realizat în perioada 2-9 aprilie, pe un eşantion de 1067 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, reprezentantiv pentru populaţia adultă rezidentă din Municipiul Bucureşti, probabilist, multistadial, stratificat.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.

Validarea eşantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele au fost ponderate în funcţie de vârsta electoratului bucureştean.

S-a stabilit ordinea candidaților pe buletinul de vot, la alegerile locale pentru Primăria București

Între timp, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a stabilit ordinea candidaților la PMB, pe buletinul de vot pentru alegerile din 9 iunie.

Astfel, potrivit tragerii la sorţi, pe primul loc pe buletinul de vot la Primăria Generală se află Gabriela Firea, primul loc ocupându-l PSD pe lista pentru CGMB.

Pe locul doi pentru CGMB se află Partidul Naţional Liberal, iar pe buletinul pentru Primăria Capitalei, pe locul doi se află candidatul Sebastian Burduja.

Pe locul trei pentru CGMB se poziţionează Alianţa pentru Unirea Românilor şi pe locul trei la Primăria Generală candidatul formaţiunii, Mihai Enache.

Pe locul patru pe buletinul de vot la CGMB este Alternativa Dreaptă (AD), iar pentru primărie candidatul Dorin Iacob. Pe locul cinci este SOS România, pentru Primărie fiind candidatul Diana Iovanovici-Şoşoacă.

Locul șase pe buletinul de vot la CGMB îl ocupă Partidul Umanist Social Liberal, iar pentru Primăria Capitalei, candidatul formaţiunii, Cristian Popescu Piedone.

Pe locul șapte pe buletinul de vot, pentru CGMB, este Alianţa Dreapta Unită, iar pe locul opt se află Partidul Ecologist.

Candidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, Alexandru Pânişoară, se află pe locul șapte pe buletinul de vot pentru alegerea primarului.

Partidul REPER se află pe locul nouă pe buletinul de vot, pentru alegerea consilierilor generali.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, se află pe locul opt pe lista pentru Primăria Capitalei, ca independent, iar pe locul nouă se află un alt candidat independent, Filip Constantin Titian, potrivit News.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vremea extremă face ravagii în Europa
x close