Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Nicușor Dan, prins cu minciuna în direct: a recunoscut că nu a depus niciun proiect pe termoficare

Nicușor Dan, prins cu minciuna în direct: a recunoscut că nu a depus niciun proiect pe termoficare

Problema agentului termic în București ține capul de afiș al candidaților intrați în cursa electorală pentru Primăria Generală.

Dan Front
Nicușor Dan, prins cu minciuna în direct: a recunoscut că nu a depus niciun proiect pe termoficare
de Georgiana Adam    |    01 Iun 2024   •   11:35

Actualul edil în funcție, Nicușor Dan a declarat la un de televiziune faptul că a depus două proiecte majore pe termoficare, în valoare de 50 de milioane de euro. Informația a fost însă dezmințită de ministrul Energiei și candidat al liberalilor la Capitală, Sebastian Burduja, care l-a contrazis, spunând că edilul capitalei minte categoric.

"Sunt 590 de milioane de euro apel de termoficare lansat acum 5 luni de zile, reabilitarea țevilor, exact nevoia Bucureștiului, pentru care Bucureștiul nici azi n-a depus niciun proiect. Au depus alții. Deci și domnul primar general ne minte, chiar în seara asta la o altă televiziune la oră de maximă audiență că a depus proiect. Am verificat cu colegii mei, n-a depus niciun proiect, așa că îl rog să lămurească de fapt să admită că a mințit"a declarat Sebastian Burduja.

Habarnismul, definitoriu pentru mandatul lui Nicușor Dan

Nicușor Dan a ieșit la câteva zile într-o declarație televizată, admițând faptul că a mințit. Acesta a dat vina pe directoarea din primărie, spunând că nu a mai verificat proiectele au fost depuse, după ce primise confirmarea că documentele sunt în lucru.

„Am discutat acum două săptămâni cu doamna director care se ocupă de partea de energie și mi-a spus că în câteva zile o să depună documentele. Eu credeam că le-a depus. Nu le-a depus. (...) Eu nici nu mă gândeam că nu au fost depuse... (...) sunt o serie de formalități, dincolo de proiectele tehnice propriu-zise, trebuie depuse niște situații financiare, sunt niște formalități administrative care trebuie îndeplinite.”, a precizat Nicușor Dan, în direct la B1 TV.

Actualul edil nu este sigur de probabilitatea câștigării proiectelor, dar mai ales de suma finală pe care ar putea-o accesa și a avansat deja ideea unor noi împrumuturi, ceea ce ar duce datoria PMB la peste 1 miliard de lei către furnizorul de agent termic, Elcen, cât este în prezent.

„În Bucuresti avem împarțită termoficarea între producție, care este 97% a Elcenului. În ce privește programul de la Minister, am depus și noi două proiecte a câte 50 de milioane de euro, pentru că asta era, așa cum a fost făcut ghidul, suma maximă. (...) Noi avem trei proiecte mari, unul de 400 de milioane de euro și două de câte 100 de milioane de euro. În ipoteza în care vom câștiga acei 50 de milioane de euro, va trebui să ne împrumutăm pentru rest. Proiectul mare, de 400 de milioane de euro, nici nu l-am depus”, a conchis Nicușor Dan la România TV.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close