Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Nicușor Dan declară război primăriilor de sector, imediat după ce a câștigat un nou mandat: „Voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii”

Nicușor Dan declară război primăriilor de sector, imediat după ce a câștigat un nou mandat: „Voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii”

Actualul primar general îşi continuă mandatul, încă patru ani

nicusor dan
Nicușor Dan câștigă Primăria Capitalei: „Alegerile sunt câştigate de comunităţi”
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2024   •   22:22

Actualul primar general, Nicușor Dan, își continuă mandatul. El a obținut potrivit exit-pollului CURS Avangarde 45% din voturi. Nicușor Dan câștigă Primăria Capitalei. „Alegerile sunt câştigate de comunităţi”, este prima sa reacţie.

Potrivit lui, niciodată politicienii nu câştigă alegerile. 

„Alegerile sunt câştigate de comunităţi. Azi am avut în Bucureşti o uriaşă comunitate care şi-a dorit onestitatea în funcţia publică, care şi-a dorit instituţii care să lucreze, care şi-a dorit dreptate. Vreau să vă mărturisesc că sunt copleşit de responsabilitatea pe care mi-o daţi şi de speranţele pe care le puneţi în noi”, a mai spus el, duminică seară, imediat după aflarea rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde.

„Voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector”, a anunţat el. 

Nicuşor Dan a menţionat că va face asta cu aprobarea Consiliului general.

Nicuşor Dan spune că este copleșit de responsabilitatea primită

„În acești ani am luat foarte multe decizii greșite. Probabil că o să greșim în continuare, însă niciodată nici eu, nici colegii care au venit în administrație cu mine nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat”, a mai spus duminică Nicușor Dan, care va continua mandatul de primar al Capitalei.

Nicuşor Dan a obținut potrivit exit-pollului CURS Avangarde 45% din voturi. El este urmat de Gabriela Firea cu 24%, Cristian Popescu Piedone, 13%, și Sebastian Burduja, cu 10%, arată exit-pollul.

La europarlamentare PFD-PNL a obținut 54%, AUR 14%, ADU 11%, iar UDMR 5%

Candidaţii PSD-PNL şi ai Alianţei Dreapta Unită (ADU) se află la egalitate pe primul loc la sectoarele 1 şi 2, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde.

Exit-poll-ul relevă că pe primul loc la Sectorul 1 se află Clotilde Armand (ADU) şi George Tuţă (PSD-PNL), cu 41% din voturile bucureştenilor fiecare, iar la Sectorul 2 pe primul loc sunt Rareş Hopincă (PSD-PNL) şi Radu Mihaiu (ADU) - cu 43% fiecare.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan primarii mandat a castigat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
DNSC: „Amenințare cibernetică pentru utilizatorii Android”
x close