Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Nicolae Robu dă vina pe gafele de comunicare sau alăturarea PNL-PSD, după ce a pierdut primăria Timişoara

Nicolae Robu dă vina pe gafele de comunicare sau alăturarea PNL-PSD, după ce a pierdut primăria Timişoara

Robu subliniază că are cu peste 12.000 de voturi mai mult faţă de anul 2020

nicolae robu Hepta - Emanuel Titus Iliesi
Nicolae Robu dă vina pe gafele de comunicare sau alăturarea PNL-PSD, după ce a pierdut primăria Timişoara
de Georgiana Adam    |    11 Iun 2024   •   09:49

Candidatul Alianţei PSD-PNL la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, care s-a clasat pe locul doi la alegerile locale, a mulţumit celor care l-au votat şi a dat vina, pentru eşecul său, pe gafele de comunicare sau pe alianţă.

Într-un mesaj pe Facebook, de luni seară, Nicolae Robu subliniază că faţă de acum patru ani, duminică a obţinut cu peste 12.000 de voturi mai mult.

„Stimaţi 40.116 timişoreni care mi-aţi dat votul pe 09.06.2024. Da, atâţia aţi fost: 40.116! 

Şi ţin să vă mulţumesc din tot sufletul pentru încrederea pe care mi-aţi arătat-o (duminică, în ziua alegerilor - n.r.). 

Faptul că aţi fost cu 12.520 mai mulţi ca în 2020 pentru mine înseamnă enorm. Cu atât mai mult, cu cât această creştere rezultă în urma unor pierderi de multe mii, probabil peste 10.000 de voturi prin:

- Imaginea creată de disensiunea intervenită în PNL şi trecerea în tabăra Fritz a unui număr important de membri PNL şi simpatizanţi ai lor

- Alăturarea cu PSD, ştiut dezavuată în Timişoara, de numeroşi membri şi simpatizanţi PNL

- Gafele în comunicare ale unor persoane, membri PNL

- „Măiestria” cu care dl Fritz a ştiut să inducă ideea că eu aş fi "Robul” clanurilor, iar el luptător contra lor, când de fapt sunt atâtea dovezi pentru cine vrea să ştie adevărul că cel ce a luptat cu adevărat cu clanurile am fost eu, eu pe tot intervalul 2013 - 2020, domnul Fritz fiind, ca şi cu multe alte lucruri, doar un profitor în plină campanie.

12.520 e mult, mai ales în condiţiile date. Totalul de 40.116 voturi câte am obţinut înseamnă şi el mult, dar… nu destul", a scris Daniel Robu, pe pagina de Facebook.

Nicolae Robu a menţionat că şi numărul voturilor principalului său contracandidat, Dominic Fritz au crescut ca număr faţă de 2020.

„Dl Fritz a crescut şi el - culmea, chiar aşa, după prestaţia jalnică avută! -, dar, doar cu 3.632 de voturi, deşi a beneficiat - nu avem cuantificări să ştim cu cât- de punctele 1-4 de mai sus”, a scris Robu.

În final, Nicolae Robu a adresat mulţumiri celor care l-au votat.

„Asta e, stimaţi timişoreni, eu vă mulţumesc mult pentru tot. Vă sunt profund recunoscător că mi-aţi fost alături şi regret enorm că n-am reuşit să câştig, pentru a face, cu suportul dv, din postura de primar, ca oraşul nostru să aibă un alt curs, unul normal, pozitiv, de care să ne bucurăm cu toţii, noi, toţi locuitorii săi! 

Programul meu pentru Timişoara anilor 2024 - 2028 şi ce-am lăsat în urmă din perioada 2012 - 2020 sunt convins că au stat la baza opţiunii dv pentru mine. 

Chiar e un program care ar fi săltat Timişoara la înalte cote, la cote binemeritate şi garantat tangibile, dat fiind potenţialu-i”, a mai scris fostul edil.

Dominic Fritz, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru un nou mandat de primar al municipiului Timişoara, este câştigătorul acestui scrutin cu 51.910 voturi (49,65%), indică datele parţiale. 

Pe locul al doilea s-a situat candidatul Alianţei PSD-PNL, Nicolae Robu, cu 39.421 voturi (37,7%).

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Medicul care a amenințat un șofer cu pistolul spune că s-a simțit „în pericol”
x close