Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 George Tuță o acuză pe Clotilde Armand că tergiversează numărarea voturilor: ”Bătaia de joc și circul continuă în Sectorul 1”

George Tuță o acuză pe Clotilde Armand că tergiversează numărarea voturilor: ”Bătaia de joc și circul continuă în Sectorul 1”

Candidatul PNL ar avea un avans de câteva sute de voturi în fața lui Clotilde Armand

Angelo Brezoianu/ Agerpres Foto
George Tuță o acuză pe Clotilde Armand că tergiversează numărarea voturilor: ”Bataia de joc și circul continuă în Sectorul 1”
de Laura Dinu    |    10 Iun 2024   •   12:28

În acest moment, potrivit rezultatelor oficiale parțiale, George Tuță se află pe primul loc pentru Primăria Sectorului 1 cu doar câteva sute de voturi în fața actualului primar al capitalei, Clotilde Armand.

”După cum vedeți, bătaia de joc și circul continuă în sector. După cum am numărat noi voturile, această bătaie de joc ar trebui să se oprească și umilința la care sunt supuși oamenii, inclusiv astăzi când ar fi trebuit să fie simplu procesul de predare a unor buletine de vot care vin cu niște autocare, și pe care le preiau niște asistenți și niște judecători și ele ar trebui introduse într-un sistem pe care îl știm cu toții. Aproape în toată țara s-a rezolvat această problemă, aici vedem o tergiversare, în urma căreia acest proces este întârziat. Inclusiv secții de vot care momentan nu sunt închise, din cauza acestui comportament de a întârzia lucrurile”, spune George Tuță.

Acesta susține că au existat probleme în secțiile de votare. 

”Nu cred că au fost situații unde să se înregistreze buletine fără ștampila de control, însă au fost anumiți președinți de secții de vot care au întârziat efectiv deschiderea urnelor și numărarea voturilor bucureștenilor. Mi se pare extrem de grav să nu respecți votul democratic și acest principiu extrem de sănătos al oricărui stat democratic, votul și pe cetățenii care votează. Au întârziat până la 3 și 4 ore până au reușit să deschidă urnele în care se aflau voturile oamenilor. Iar lucrurile acestea trebuie să înceteze”, mai explică Tuță.

”Mă bucur foarte tare că astăzi există în legislație faptul că președintele este singurul care pune mâna pe buletinele de vot ca să nu mai existe niciun fel de suspiciune asupra validității alegerilor. De aceea noi am insistat către toți reprezentanții ca președintele să arate, așa cum scrie în lege, votul tuturor, și să fie numerotate toate astfel încât să știm cine este câștigător.

Din discuțiile pe care le-am avut cu 99 % dintre reprezentanți, pentru că mai este doar o secție în care nu a fost finalizat acest proces, am un avans considerabil. 

Am transmis public lucrul acesta pentru că vedeți și dumneavoastră umilința la care sunt supuși cetățenii Bucureștiului. Este o bătaie de joc și nu ai ce să mai discuți cu un om care face intenționat aceste lucruri. Pentru că nu are niciun fel de explicații”, a concluzionat George Tuță. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet
x close