Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Elena Lasconi spune că echipa lui Drulă "se va ține cu dinții de putere": "Trebuie să tai răul din rădăcină"

Elena Lasconi spune că echipa lui Drulă "se va ține cu dinții de putere": "Trebuie să tai răul din rădăcină"

Elena Lasconi a dezvăluit în ce condiții va intra în cursa pentru președinția partidului USR

elena lasconi catalin drula
Elena Lasconi, despre retragerea lui Drulă de la șefia USR: „Trebuie să tai răul din rădăcină. Aș cere dizolvarea Biroului Național”
de Mia Lungu    |    10 Iun 2024   •   22:40

Primarul reales din municipiul Câmpulung, Elena Lasconi, a vorbit, luni seară, la Antena 3 CNN, despre demisa lui Cătălin Drulă de la șefia USR și convocarea de alegeri pentru conducerea partidului după eșecul de la alegeri.

„Cătălin Drulă și-a dat demisia pentru că da, acest scor a fost dezastruos. Dar faptul că îl schimb pe Drulă cu Dominic sau cu Lasconi, sau cu oricine altcineva, va avea exact soarta lui Nicușor Dan și a lui Cioloș, pentru că Biroul Național rămâne același.

Ideea este că trebuie să tai rău din rădăcină, și anume aș cere dizolvare a Biroului național, pentru că Biroul Național conduce și este foarte important lucrul acesta, adică trebuie să facă un pas în spate și niște băieți care erau pe lângă Cătălin Drulă, pentu că nu el este singurul vinovat de rezultatul pe care îl vedem.

Dacă eu nu simt că ar face un candidat treaba asta, pentru că trebuie să fii fără milă și să tai în carne vie dacă vrei o reconstrucție a USR-ului, pentru că suntem singura opțiune de dreapta din România, eu o să intru în cursa pentru președinția partidului.

Încă nu m-am decis, pentru că am avut o campanie foarte grea, astăzi a fost super obosită, dar doar așa am putea să reformăm partidul și este foarte important să unim alături de noi oameni cu aceeași valori, care au cam plecat din USR. 

E o foarte mare diferență între un lider și un șef. Și părerea mea este că în ultima perioadă toate deciziile astea, care sunt importante, să mergem în alianță, strategia de campanie ș.a.m.d, a fost dată doar de cinci persoane. Deci doar de foarte puțini oameni de la vârf. Despre asta vorbeam, că ei ar trebui să facă un pas în spate. Probabil că nu o să-l facă, o să se țină cu dinții de de putere, și tocmai din acest motiv ar trebui practic să readucem democrația, să fie democrația cea care dictează.”, a declarat Elena Lasconi, la Antena 3 CNN.

După anunțul lui Cătălin Drulă, care va rămâne președinte interimar, în partid s-au discutat mai multe scenarii pentru perioada următoare. Potrivit statutului, președintele poate fi ales separat de Biroul Național prin votul online al tuturor membrilor. Ar fi o procedură simplifcată, care nu necesită convocarea delegaților și organizarea unui Congres extraordinar.

Pentru alegerea unui Birou Politic Național, așa cum propune Dominic Fritz, este nevoie de convocarea Congresului și de o procedură care va dură o perioadă mai mare de timp, în condițiile în care în august începe campania pentru prezidențiale. În același timp, un Congres ar fi o ocazie bună pentru lansarea candidatului la prezidențialele din luna septembrie. 

Teama în interiorul partidului este că declanșarea Congresului va duce la o luptă internă, iar istoria a arătat că luptele din USR pot fi dure și pot afecta rezultatul și așa slab al partidului.

×
Subiecte în articol: Elena Lasconi USR Cătălin Drulă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Viktor Orban îl vizitează pe Putin, după ce Ungaria a preluat președinția UE
x close