Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Două hoteluri de renume vor fi construite la Craiova. Lia Olguţa Vasilescu: "Numărul de turişti e tot mai mare"

Două hoteluri de renume vor fi construite la Craiova. Lia Olguţa Vasilescu: "Numărul de turişti e tot mai mare"

Membrii Federației Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România s-au întâlnit la Craiova, acolo unde în curând vor fi construite două mari hoteluri de renume din lume. Şi asta pentru că investitorii au fost atraşi de dezvoltarea turistică a oraşului. Solicitările de cazare au venit după ce autoritățile locale din Craiova au organizat târgul de Crăciun, premiat ca al doilea cel mai frumos târg din Europa.

de Georgiana Adam    |    15 Mai 2024   •   09:10

Chiar dacă nu are munte sau mare, municipiul Craiova a ajuns să atragă turişti chiar şi din afara ţării.

"Târgul de Crăciun de anul acesta se aşteaptă cu foarte mare interes. Președintele Camerei de Comerț România-Bulgaria chiar ne spunea că este din Vidin și nu știe să aibă vreun prieten care să nu fi vizitat Târgul de Crăciun de la Craiova. Acum, constatăm în fiecare an că numărul de locuri de cazare este neîncăpător pentru câți turiști avem.", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Craiova la alegerile din 9 iunie 2024.

Iar investitorii au fost imediat interesați de zonă.

"Din această cauză sunt foarte multe hoteluri care și-au făcut studii de piață și care au venit acum cu autorizații de construire. Aducem la Craiova cele mai importante brand-uri din lume", a mai precizat Lia Olguţa Vasilescu.

Și dacă până acum românii se duceau în Bulgaria, iată ca acum bulgarii vor să vină în România, la Craiova.

"Autoritățile locale au implicare deosebită și aici vorbim de județul Dolj pentru că a pus în valoare și pune o valoare în continuare o serie de obiective care pot crea atractivitate pentru ceea ce înseamnă turism și care, pe cale de consecință, vor crea necesitatea sau nevoia de a dezvolta serviciile", a explica Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Antreprenorii susțin că dezvoltarea turismului nu poate fi făcută decât în baza unui parteneriat al autorităților locale și HoReCa.

×
Subiecte în articol: Craiova Lia Olguţa Vasilescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România nu poate trece la moneda euro. Anunțul Comisiei Europene
x close