Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Cum se aşteaptă ora 22 la PSD şi PNL, cu tutun, cafea, și nervi, și bucurie. Ciolacu: ”Sunt emoții. Mă încarc de la pești”. Nicuşor Dan îşi scrie discursul

Cum se aşteaptă ora 22 la PSD şi PNL, cu tutun, cafea, și nervi, și bucurie. Ciolacu: ”Sunt emoții. Mă încarc de la pești”. Nicuşor Dan îşi scrie discursul

La ora 22 Antena 3 CNN prezintă datele exit-poll-ului

Cum se aşteaptă ora 22 la PSD şi PNL, cu tutun, cafea, și nervi, și bucurie. Ciolacu: ”Sunt emoții. Mă încarc de la pești”. Nicuşor Dan îşi scrie discursul
de Mădălina Mihalache    |    Sabrina Preda    |    Robert Kiss    |    09 Iun 2024   •   20:06

Reporterii Antena 3 CNN prezenţi la toate sediile marilor partide unde se aşteaptă anunţarea rezultatelor exit-poll-ului Avangarde, au surprins atmosfera, la unii tensionată, la alții mai relaxată, în funcție de cum se prefigurează procentele fiecărui actor politic. 

Cu trei ore inainte de rezultatul exit-poll ului, liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, au ieşit în curtea sediului central şi de campanie al partidului. Ieşirea publică a fost gândită pentru a mima relaxarea, însă Marcel Ciolacu a fost vazut ridicându-se şi vorbind la telefon, de mai multe ori, pe marginea lacului. La masa așezată între copaci, Mihai Tudose, Paul Stănescu, Marian Neacșu și Adrian Câciu fumează, beau cafea, discută aprins și încearcă să se ferească de ochii jurnaliștilor curioși, pentru că, potrivit informațiilor scurse în timpul zilei, deșli scorul politic al Alianței PSD-PNL și al partidului acolo unde candidează separat la locale ar fi mare, aproape de 50%, la alegerile pentru Primăria Bucureștiului se prefigurează o înfrângere. Liderii PSD se tem că aceasta ar știrbi din victoria la europarlamentare și la locale, dar au trasat directivă în partid ca mobilizarea să continue până în ultimul minut al zilei de vot.  

”Sunt emoții”, a declarat pentru Antena 3 CNN premierul Marcel Ciolacu. ”Facem strategii”. ”Mă încarc de la pești”, a spus liderul PSD, făcând o glumă pe seama celebrului iaz cu pești din curtea partidului. 

Gabriela Firea, cea care se pare că ar urma să obțină locul al doilea în cursa pentru PMB, nu şi-a facut aparitia pana la această oră, în urma cu patru ani, când a câștigat Nicușor Dan alegerile, ea luând decizia să nu participe deloc la ședința post-alegeri de la partid.  

La colegii de Alianță, în sediul din Modrogan, este tensiune maximă. Președintele PNL, Nicolae Ciuca, cu secretarul general, Nicolae Bode, si prim-vicepreședintele Rareș Bogdan se află în ședință cu organizațiile din țară. Prezența mare la vot pare ca le-a peste cap calculele făcute pe baza sondajelor de opinie din ultima lună.

Liberalii iau în calcul ca Sebastian Burduja, candidatul de la București, să iasă pe locul al patrulea după votul de astăzi, dar se fac ultimele strategii de mobilizare a potențialului electorat simpatizant PNL, pentru că liberalii vor să câștige primăriile din Ardeal.

Probabil unul dintre cei mai relaxați candidați la finalul acestei lupte electorale este primarul în funcție al Capitalei, Nicușor Dan. Sondajele exit-poll până la această oră contribuie la starea de spirit a edilului. După prânz, Nicușor Dan și-a scris discursul pe care îl va susține la ora 22:00 după aflarea rezultatelor Exit-poll și și-a instalat pupitrul de la care il va susține, în fața Primăriei.

La ora 18, Dan nu a mai mers la sediul USR, pentru a discuta cu echipa de campanie care i-a susținut candidatura independentă, așa cum era programat, alegând să-și petreacă ultimele ore înainte de aflarea rezultatelor în Primărie, împreună cu consilierii apropiați.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Impozitul de 70% pe veniturile care nu au fost identificate a intrat în vigoare
x close