Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Jandarmeria respinge acuzațiile lui Clotilde Armand, conform cărora sacii cu voturi sunt distruși

Jandarmeria respinge acuzațiile lui Clotilde Armand, conform cărora sacii cu voturi sunt distruși

clotilde saci voturi jandarmeria romana
Jandarmeria Română respinge acuzațiile lui Clotilde Armand, conform cărora sacii cu voturi sunt distruși
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2024   •   11:34

Jandarmeria București a respins luni declarațiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, subliniind că angajații săi nu se ocupă de materiale electorale. Informația conform căreia angajații instituției ar manipula saci cu voturi pentru a le distruge este considerată complet falsă.

De asemenea, Jandarmeria a precizat că persoanele surprinse în înregistrarea video nu sunt angajați ai instituției.

„În legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public, prin care un candidat la Primăria Sectorului 1 acuză că «Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1», precizăm că această informație este complet falsă”, a transmis, luni, Jandarmeria Capitalei.

„Totodată, unitatea noastră, prin atribuţiile specifice şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare şi ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparţin Jandarmeriei Române”, a mai transmis instituţia.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, aflată în competiție pentru funcție cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, care și-a declarat deja victoria, a afirmat luni că liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a ordonat intervenția Jandarmeriei pentru a ridica și distruge sacii cu voturi din Piața Amzei de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Armand a concluzionat că acțiunile guvernului reprezintă un atentat la democrație și valorile statului de drept.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close