Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Cine este tânărul de 33 de ani de la PSD care l-a învins pe baronul liberal Gheorghe Flutur

Cine este tânărul de 33 de ani de la PSD care l-a învins pe baronul liberal Gheorghe Flutur

Candidatul PSD Gheorghe Șoldan a câștigat alegerile pentru președinția Consiliului Județean Suceava

Gheorghe Soldan
Cine este tânărul de 33 de ani de la PSD care l-a învins pe baronul liberal Gheorghe Flutur
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2024   •   15:26

Una dintre cele mai mari surprize la alegerile locale din 9 iunie a fost reprezentată de Suceava. Gheorghe Flutur, politician cu vechime și lider marcant din PNL, a fost nevoit să se recunoască învins la scor de către candidatul PSD Gheorghe Șoldan, care va împlini 33 de ani peste câteva zile.

După numărarea voturilor în aproape 95% dintre secțiile de votare, Șoldan avea deja un avantaj clar, de circa 7.000 de voturi.

Astfel că, încă de luni dimineață, într-o postare pe rețelele sociale, contracandidatul său, Gheorghe Flutur, și-a recunoscut înfrângerea.

”Alegătorii au întotdeauna dreptate! Având în vedere rezultatele care se prefigurează la președinția Consiliului Județean Suceava, doresc să felicit câștigătorul și să mulțumesc sucevenilor care m-au votat pe mine și echipa mea. Urez succes noii echipe și sper în dezvoltarea în continuare a județului Suceava”, a fost mesajul lui Gheorghe Flutur.

Citește și: PSD a câștigat șase noi Consilii Județene. Marcel Ciolacu: „Votul dat a confirmat că am guvernat bine” 

Șoldan s-a născut pe 18 iunie 1991, în inima Bucovinei, la Cajvana, la 36 de kilometri de Suceava. A făcut liceul și facultatea în Suceava și are un masterat în Globalizare și Diplomație Economică.

A devenit membru PSD încă din 2008, când era elev de liceu. Apoi, după cum chiar el o spune, ”de Ia un simplu membru, am ajuns preşedinte al Ligii Elevilor, iar apoi, pe rând, președinte al Ligii Studenților și al Organizației de Tineret a PSD Suceava”, pentru ca în 2020 să fie ales deputat, fiind cel mai tânăr reprezentant al Sucevei din această postură.

În Parlament, Gheorghe Șoldan a avut 98 de inițiative legislative, dintre care zeci au devenit legi.

Gheorghe Șoldan s-a înscris în competiția electorală decis să producă schimbarea, fiind vorba despre un județ care se confruntă cu cele mai puține locuri de muncă, raportat la numărul de locuitori, printre cele mai mici salarii din România, cei mai mulți copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, sute de kilometri de drumuri neasfaltate, ultimul loc la fonduri europene atrase de Consiliul Județean.

”Am muncit încă din facultate, chiar și în străinătate în unele veri. Știu cum este să fii departe de cei dragi, precum miile de suceveni care sunt astăzi plecați la muncă în străinătate. Printre ei, inclusiv singurul meu frate, cu facultate și master, nevoit să plece peste hotare pentru un viitor mai bun. Cunosc și cum este să lucrezi în sectorul privat și să ai responsabilitatea unor salarii și taxe pe care să le plătești în fiecare lună. Vom fi în aceeași echipă și vom implementa proiecte majore pentru dezvoltarea județului.

De la construcția autostrăzii Pașcani – Suceava- Siret, la asfaltarea tuturor drumurilor județene, la construirea variantelor ocolitoare ale localităților Gura Humorului, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și  Siret până la dezvoltarea municipiilor și orașelor, atragerea investitorilor și crearea de noi locuri de muncă bine plătite”, a fost mesajul său către alegători.

×
Subiecte în articol: PSD Suceava
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Circulația pe podul Giurgiu – Ruse, restricționată timp de două luni
x close