Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Cifrele BEC îl declară câștigător la Sectorul 1 pe George Tuță. Clotilde Armand pierde Primăria

Cifrele BEC îl declară câștigător la Sectorul 1 pe George Tuță. Clotilde Armand pierde Primăria

george tuta
Cifrele BEC îl declară câștigător la Sectorul 1 pe George Tuță. Clotilde Armand pierde Primăria
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2024   •   22:12

După ce s-a finalizat numărătoarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1, BEC a constatat că George Tuță a câștigat. La ora redactării acestui articol la BEC se judecă contestațiile făcute de Clotilde Armand.

„Candidatul declarat ales căruia i se va atribui mandatul de primar, conform art. 101, alin (2) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali: Tuță George-Cristian, Alianța Electorală PSD-PNL, cu 35910 voturi", se arată în documentul Biroului Electoral Central.

BEC urmează să anunțe oficial victoria la Primăria Sectorului 1.

George Tuță a anunțat zilele trecute ca actualul primar, Clotilde Armand, trebuie sa se declarare învinsă, și a cerut formarea unei echipe de tranziție.

„Am văzut o încercare de tergiversare și acuzații nefondate. A prezentat o poză de aici din Biroul Electoral de Sector, unde cred că informația importantă a uitat să o treacă, că erau 40°C pe acele holuri și în acele încăperi în care oamenii efectiv nu mai pot de cald. Ieri au fost două cazuri în care li s-a făcut rău. Şi am mai văzut un lucru că toate voturile sunt în custodia Biroului Electoral de Sector, deci n-are cum să mai încurce acest proces", a declarat George Tuță.

Acesta a anunțat într-o postare pe Facebook că procesul de numărare a voturilor s-a încheiat după aproape 80 de ore de la închiderea urnelor, în favoarea sa.

"Am încheiat un proces electoral intens, care s-a derulat sub semnul corectitudinii și al atenției pentru integritatea rezultatelor. După aproape 80 de ore de la închiderea urnelor, avem confirmate rezultatele anunțate de noi încă de luni dimineață, după numărătoarea paralelă: cetățenii sectorului au votat pentru schimbare!

Vă mulțumesc pentru onoarea de a fi ales primar al Sectorului 1. Hai să facem treabă", a transmis George Tuță astăzi pe Facebook.

×
Subiecte în articol: George Tuţă alegeri sectorul 1
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vasile Bănescu s-a retras din funcția de purtător de cuvânt al BOR
x close