Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Ludovic Orban susține candidatul șpăgar condamnat, la Primăria Satchinez: "Câți dintre noi avem tăria de a rezista ispitei?"

Ludovic Orban susține candidatul șpăgar condamnat, la Primăria Satchinez: "Câți dintre noi avem tăria de a rezista ispitei?"

Ion Dan Florin, condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a luat șpagă, vrea să se întoarcă la primăria comunei Satchinez, fiind susținut chiar de fostul premier Ludovic Orban.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   17:00

Săptămâna trecută, am prezentat la Exces de putere cazul lui Ion Dan Florin, fostul primar din comuna timișeană Satchinez, condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare după ce a recunoscut că a luat șpagă.

Acesta vrea acum să se întoarcă la primărie susținut de Alianța Dreapta Unită, având inclusiv susținerea liderului USR Timiș, Dominic Fritz.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, susținea categoric atunci: "Nu susțin oameni cu probleme penale".

Cinci zile mai târziu, la Satchinez, același Alin Nica a venit să îl promoveze pe cel care a luat șpagă bani și whisky.

"Dan este un om cu experiență, un om care știți că a condus comuna Satchinez cu succes, timp de două mandate", spunea, la acea vreme, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Lui Nica i s-a alăturat chiar fostul premier Ludovic Orban, care l-a spălat pe șpăgarul coleg cu el acum în Forța Dreptei.

"Unul dintre motivele pentru care am venit este că m-am uitat la Ion Dan și am văzut un om care sunt convins, știți vorba aia 'cine se arde cu ciorbă suflă și în iaurt', că niciodată, dar niciodată nu va mai accepta să poarte vreo discuție cu cineva, care, dacă știm bine ce s-a întâmplat, practic l-a vânat și l-a provocat permanent pentru a ceda ispitei.

Și acum, între noi fie vorba, câți dintre noi avem tăria, prima dată, de a rezista ispitei. Nu sunt prea mulți, credeți-mă.

Problema este că după ce ai căzut în ispită trebuie să recunoști că ai păcătuit, că ai greșit și să te îndrepți. Eu am convingerea că Ion Dan nu încearcă să se îndrepte, este drept deja.

Și sunt convins că Ion Dan va fi un sfânt. Puțini oameni au ajuns la situația în care se găsește el. Va fi cu adevărat un sfânt", a declarat Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Fostul șef al Mossad: Dacă Libanul nu ajunge la un acord cu noi, va fi război
x close