Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 A început a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare la Craiova

A început a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare la Craiova

Capitala teatrală a lumii se mută la Craiova odată cu începerea Festivalului Internaţional Shakespeare. Peste 300 de spectacole de teatru, concerte, parade, ateliere şi lansări de carte au fost pregătite pentru vizitatori. Evenimentul ajuns la cea de-a 14-a ediţie va strânge în aceste zile la Craiova actori şi regizori celebri din întreaga lume.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2024   •   11:48

Deschiderea oficială a festivalului Internaţional Shakespeare a avut loc în foaierul Teatrului Naţional "Marin Sorescu". Prezent la deschiderea oficială a fost incluziv marele regizor Robert Wilson, în regia căruia a debutat primul spectacol al festivalului.

La eveniment au fost participat şi ambasadorii a şapte ţări, dar și mai mulţi actori și regizori internaționali.

"Mă simt foarte bine. Sunt impresionat de Craiova. De câţiva ani s-a dezvoltat foarte mult, plus de asta, au luat-o pe un drum extraordinar şi asta este foarte bine", a declarat Radko Vlaykov, ambasadorul Bulgariei.

"Suntem extrem de fericiți și recunoscători conducerii festivalului, directorului, pentru invitație. Georgia este aici pentru o interpretare specială Othello", a precizat şi Tamar Beruchashvili, ambasadoarea Georgiei.

În cadrul festivalului vor fi organizate peste 300 de spectacole de teatru, concerte, parade, ateliere, lansări de carte şi multe altele.

"Universitatea Naţională, UNATC, cu un teatru naţional, vin pentru prima dată cu un astfel de proiect către comunitate. Şi nu numai către Craiova, ci către România. E vorba de un obiectiv asumat UNESCO şi este în strategia UNATC-ului de educaţie prin şi cu artă şi cultură", a explicat Liviu Lucaci, rectorul Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC).

"Anul acesta este o noutate şi anume avem un sat de pe vremea lui Shakespeare, de la 1600 şi anume un sat unde vor avea loc foarte multe concerte, unde vor avea loc foarte multe spectacole, dar în acelaşi timp am adus şi tehnologia prin cubul imersiv care este, de asemenea, aşezat la mall şi unde ne aşteptăm să vină cât mai mulţi turişti", a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Festivalului Internaţional Shakespeare se va desfăşura la Craiova până pe data 26 mai.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close