Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Trucul simplu prin care scapi de herpes într-o singură zi. Lidia Fecioru: "Se retrage instantaneu"

Trucul simplu prin care scapi de herpes într-o singură zi. Lidia Fecioru: "Se retrage instantaneu"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat, astăzi, în emisiunea Adevăruri ascunse, trucul simplu prin care scapi de herpes.

lidia fecioru 20 august 2022
Trucul simplu prin care scapi de herpes într-o singură zi. Lidia Fecioru: "Se retrage instantaneu" Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    20 Aug 2022   •   20:58

"Tinctura de valeriană este foarte bună pentru a vindeca herpesul. Când simțim că avem ceva la gură sau în alte părți sau zona zoster, care este virusul herpetic, când începe să ne piște un pic, luăm o vată și tamponăm foarte bine, timp de 2-3 minute cu corvalol de 4-5 ori în acea zi.

Și... la revedere, se retrage instantaneu. Îl găsim la plafar, este tinctură de valeriană. Dacă ne stresăm, putem pune câteva picături în apă și bea, ca să ne liniștim sistemul nervos. Valeriana este și pentru tensiunea arterială, dar în primul rând pentru sistemul nervos", a explicat Lidia Fecioru.

Ce este herpesul bucal

Herpesul bucal este declanșat de virusul Herpes Simplex 1. Acesta se poate transmite de la alți purtători, prin contact direct, sau prin folosirea unor obiecte contaminate (folosirea aceluiași prosop, aceleiași periuțe de dinți, o sticlă de apă din care a băut o persoană purtătoare).

Ulterior, virusul poate rămâne în stare latentă toată viața, fără simptome, ori poate recidiva în anumite perioade.

Deși în general este asimptomatică, erupția virusului poate fi precedată de înroșirea zonei și senzații de arsură sau mâncărime. Ulterior, în zona afectată apar structuri de vezicule dureroase, umplute cu lichid transparent, care se vor sparge și vor forma o crustă gălbuie. Zona este afectată în acest fel în jur 7-14 zile, după care crusta cade, fără să lase cicatrici.

Din păcate, nu s-a descoperit încă antidotul pentru acest virus, care rămâne ancorat în nervi.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close