Lipsa atenției emoționale poate lăsa un gol imens în viață, a arătat Lidia Fecioru.
"Există și persoane cu traume într-adevăr. Dar traumele nu vin doar din lipsa asta emoțională în viață, ci vin din chestii serioase unde copilul a auzit când i-a spus părintele: 'mai bine nu te făceam, mai bine nu te aveam'. Astea sunt traume", a spus ea.
Lidia Fecioru: "Părintele trebuie să fie aliatul copilului"
"Copilul își pierde încrederea în părinte dacă nu-l protejează atunci când trebuie protejat, chiar dacă este vinovat. (...)
Chiar dacă este vinovat, are prezumție de nevinovăție sau are un motiv. Trebuie ascultat. Și de aici vin și traumele. Pentru că nu au fost ascultați când au vrut să se plângă, n-au avut cu cine să discute lucrurile care se întâmplă și atunci asta este de fapt acea chestie emoțională pe care o trăiesc ei și rămân cu trauma că sunt singuri", a mai spus Lidia Fecioru.
"Ne mirăm acum că sunt atât de multe familii tinere care nu mai vorbesc cu părinții lor, care nu îi bagă în seamă pe părinții lor, care nu dau doi bani pe un sfat al părinților. Nu ne mirăm. Astea sunt traumele. Lipsa de respect și validare poate duce la sentimentul că nu ai control asupra propriei vieţi.
Dacă nu ne va spune nimeni că suntem minunaţi înseamnă că suntem de nimic", a punctat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"
Într-o ediţie anterioară, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre traumele pe care le aduci în cuplu dacă nu ai fost iubit în copilărie. Un copil simte din burtă când nu este dorit, spune Lidia Fecioru.
"După aceea ne întrebăm de ce copilul este un copil încet, că nu știe să vorbească. Un copil agitat care nu doarme noaptea. Are o stare de agitație pe care mama nu o înțelege. Copilul nu o poate explica pentru că nu poate și nu înțelegi de ce se întâmplă toate chestiile astea cu copilul tău? Pentru că el a venit cu niște energii pe care tu i le-ai transmis din burtică", a spus atunci Lidia Fecioru.
"Se spune că fetița trebuie drăgălită și luată în brațe până la 6 ani. Așa se pune temelia relației ei cu un partener când va fi mare. Când crește, începând de la 7 ani încolo, tatăl trebuie să o ducă de mână ca ea să se simtă protejată, în siguranță.(...)
Băiețeii învață ce face mama", a precizat Lidia Fecioru.