"Curcuma mai este cunoscută şi sub denumirea de aurul comestibil. Am spus şi în ediţia trecută despre laptele de aur. Laptele în care se pune curcuma. Este foarte bun pentru diabetici.
Este important să luăm o jumătate de lingură de curcuma de trei ori pe zi, în timp ce mâncăm. Deci, la masă.
De fiecare dată când punem în mâncarea noastră această curcuma, vom îndepărta riscul apariţiei cancerului de sân.
"Curcuma este bogată în vitamina C, B, fosfor, iod, fier. La fel mai putem amesteca curcuma cu varză roşie. Ajută la prevenirea bolilor de prostată.
Deci, în timp ce mâncăm luăm o lingură de curcuma cu puţină apă. Este antibacteriană, antiinflamatoare. Ajută şi la digestie şi vindecă ulceraţiile intestinale", a mai spus bioenergoterapeutul.
Curcuma, planta considerată "aurul comestibil"
Curcuma este planta medicinală originară din India, care se înrudește cu ghimbirul. Este utilizată de mii de ani datorită proprietăților sale curative, dar și alimentare.
Se deosebește după frunzele sale lunci și lanceolate, cu o nuanță de verde deschis. Florile de curcuma au culori diferite în funcție de fiecare specie în parte, iar plantele se înmulțesc prin replantarea rădăcinii.
Rădăcina plantei este acoperită de coajă, care poate fi îndepărtată foarte ușor prin răzuire, iar ulterior este utilizată pentru a obține condimentul.
Miezul plantei se lasă la uscat și prin măcinarea lui se obține condimentul.