Antena 3 CNN Adevăruri ascunse De ce ne îngrăşăm? Nouă greşeli pe care le facem fără să ne dăm seama, cu Lidia Fecioru: "Gătitul excesiv este o formă de anxietate"

De ce ne îngrăşăm? Nouă greşeli pe care le facem fără să ne dăm seama, cu Lidia Fecioru: "Gătitul excesiv este o formă de anxietate"

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 19:09 16 Apr 2022 Modificat la 19:09 16 Apr 2022
noua greseli ingrasat lidia fecioru
De ce ne îngrăşăm? Nouă greşeli pe care le facem fără să ne dăm seama, cu Lidia Fecioru: "Gătitul excesiv este o formă de anxietate" Sursa foto: Antena 3

"Conflictul nevrotic este atunci când nu ni se realizează planurile pe care le avem. Suntem într-o formă de stres. Acum mă stresez pentru ceva, mâine pentru altceva.

Mâncatul este un fel de a ne arunca. Organismul nostru pe fond de stres acumulează foarte mult. Pentru o femeie care intră la menopauză, grăsimea de pe abdomen este o avere, pentru că este un depozit de estrogen.

Starea de stres creşte cantitatea de testosteron, care acumulează apă. Cu cât avem mai mult ţesut adipos, cu atât testosteronul creşte şi mai tare.

La un moment dat, ne dăm seamă că după o perioadă de nemulţumire ne îmbolnăveşte la nivelul psihic şi apoi la nivel fizic. Ne trezim cu diabet, cu tensiune arterială şi tot aşa.

Sunt oameni care slăbesc pe fond nevrotic. E acelaşi lucru, doar că ei trec pe partea slăbirii.

Setările părinteşti sunt un alt motiv pentru care ne îngrăşăm

Atunci când mama spune că ai mâncat tot din farfurie. Este o cultură care vine din familie.

Mama întotdeuana îții va face şi felul întâi şi doi şi prăjitură. Lauda părinţilor este la fel. Când mama îţi spune "bravo" că ai mâncat tot din farfurie. Este o setare greşită. Dacă copilul nu doreşte să mănânce, nu-l forţa.

Existe femei care niciodată nu vor fi slabe, pentru că aşa este constituţia lor. Femeile cu maxilarul pătrat sunt cele care pot avea forme.

Dacă o persoană a fost abuzată sexual sau a trăit într-o perioadă de teroare, pentru ea mâncarea a fost un refugiu. Plus că este depresia. Oamenii au tendinţa să se izoleze.

Gelozia excesivă a partenerului. Partenerul vede că s-a îngrăşat, dar nu îi spune pentru că îi este frică că se uită altcineva la ea sau el. Eu sunt de acord să iubeşti femeia aşa cu este ea.

Lidia Fecioru: "Orice formă de obezitate este o problemă pentru sănătate"

Sunt şi bărbaţi care suferă de depresie. Sunt foarte mulţi.

Frica de foame este transmisă de către oamenii cărora le este frică de sărăcie. Cândva au dus foamea. Din cauza acestei traume, aceşti oameni încep şi mănâncă sau fac cumpărături din frica de foame.

Sentimentului golului interior. Eşti nefericit şi te refugiezi în mâncare. Un om nefericit este un om predispus să se îngraşe.

Caută o altă formă de plăcere. Este un refugiu de a-şi ascunde frustrările. Sunt femei care gătesc excesiv tot felul de mâncăruri şi asta este o formă de anxietate, pe care o transformă în a găti mâncare.

Greutatea în exces are rolul unui corset suplimentar. E colacul de salvare psihic. Un colăcel în plus pe abdomen este un depozit de estrogen pentru sănătatea noastră mentală.

O persoană care este stresată, cu probleme interioare şi lipsită de dragoste, se va duce spre mâncare", a mai spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

×
x close