"Modul în care comunicăm în online este, de fapt, chipul şi asemănarea noastră.
Lungimea mesajului. Sunt oameni care trimit mesaje foarte scurte, precum "ok", "bine". Cele care trimit mesaje de un încap pe ecran, sunt persoane închise, care nu sunt dispuse să lase străinii să intre în viaţa lor. Aceşti oameni iubesc claritatea şi preţuiesc timpul.
Mesajele luni sunt cele scrie de cei care nu ştiu să-şi ţină gură. Sunt caracterizaţi prin senzualitate şi sensibilitate.
Separarea mesajelor. Scrie un mesaj unul după altul. Oamenii aştia au gânduri mai lungi. Cei care se limitează la 1 sau 2 mesaje sunt oamenii consecvenţi şi responsabili. Sunt disciplinaţi. Cei care scriu mult au adesea un caracter dezechilibrat şi agresiv.
Cei care greşesc în text. Deci, vezi cât mai multe greşeli în text. Dacă facem greşeli în text, nu-i nicio problemă. Sunt oameni creativi cei care fac greşeli. Au viteză mare de tastare şi de aceea.
Cei care nu pun virgule sunt neatenţi. Cei care folosesc abrevieri sunt cei care sunt grăbiţi şi sunt aroganţi. Îşi doresc să scape cât mai repede de conversaţie.
Abundenţa punctelor de suspensie. Sunt oameni care parcă încep să se certe cu tine. Scriu cu litere mari, pun şi liniuţe. Tot textul este cu majuscule. Ţipa la noi. Cu un milion de semne. Acest mesaj, din punctul meu de vedere, are probleme mari psihice. E un semn foarte mare. Aceşti oameni sunt puşi pe intrigă.
Abundenţa emoticoanelor. Sunt oameni creativi, dar sunt infantili. Ar trebui să scrie. Un număr mare de emoticoane în text este dovada vocabularului limitat. Omul nu-şi găseşte cuvintele potrivite. Când avem o discuţie serioasă, cu o persoană serioasă, nu folosim emoticoane.
Mesaje vocale. Se spune că cei care nu vor să scrie, îţi trimit mesaje vocale. Sunt oameni fără principii. Sunt încrezători în ei. Se spune că părerea lor este cea mai importantă. Este un indicator că omul respectiv nu ştie să-şi exprime gândurile în scrie.", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.