Se dădeau perne din puf şi se spunea: câte pene în pernă, atâţia copii sau atâtea zile frumoase. Pernele se dau pentru bunăstarea şi armonia din cuplu.
Covoare, feţe de masă. Dacă vom dărui o faţă de masă vom fortifica prietenia între familii.
Ochelari, ochelari de soare. La bărbaţi putem face pixuri cadouri. Pixurile aduc noroc. Se spune că semnează pentru bani mulţi.
Nu se vorbeşte despre lenjerie intimă, dar putem vorbi despre rochii pe care le putem face cadouri. Există o chestie foarte interesantă. Dacă eu, astăzi, sunt curajoasă şi mă scol dimineaţă şi spun: Nu contează ce mă aşteaptă astăzi, merg şi îmi fac treaba. Chiar dacă am ghinion încă de la început, insist să rezolv şi ştiu sigur că îmi va merge ziua bine.
Aşa că tot ce dăruim, dacă punem un pic de suflet în cadouri, şi le dăruim cu toată inima, n-are cum. Dăruind primeşti aşa cum iubind iubeşti.
Lidia Fecioru, cum se dăruiesc de fapt cadourile pentru cei dragi
De pildă, la noi, a doua zi după nuntă se face hostropăţ. Aşa se numeşte. E o petrecere. Vine lumea să se dreagă într-un fel. Dar în acea seară se aduc cadouri pentru tineri.
Şi se aduce aşa: şi veselă, plapume, perne şi covoare, şi cearşafuri şi tot felul de chestii care sunt pentru casă. Cuţite, farfurii, cratiţe, tigăi, toate special pentru a-i ajuta pe tineri să facă primul pas în gospodăria lor, cu lucrurile lor.
Dar fiecare vine şi le dăruieşte din suflet, cu drag. Darurile pentru cei care se căsătoresc sunt mai mult sau mai puţin aceleaşi. Principiul este cam acelaşi: un ajutor pentru cei tineri.