Podbalul este o plantă medicinală cunoscută și utilizată încă din antichitate, fiind încă foarte apreciată în medicina noastră tradițională.
Încă se pot culege frunzele tinere de podbal. E o plantă care crește pe lângă râuri şi izvoare.
Îi place umezeala, a arătat Lidia Fecioru, sâmbătă, la "Adevăruri ascunse".
"Când iese, primăvara, prima e floarea galbenă și abia după aceea frunzulițele. E foarte bun și ar fi bine să ne luăm să facem ceai din el.
Se face ceaiul simplu, o lingură cu vârf la un pahar de apă. Se pune în apă și se acoperă o oră. Trebuie să stea acoperit, infuzie", a explicat Lidia Fecioru.
Ceaiul de podbal se bea pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă. Acesta ajută la reținerea lichidului în corp.
Ceaiul este unul extrem de benefic pentru cei care au chisturi pe rinichi.
"Este nemaipomenit. E și antibacterian și antiviral, așa că îl putem folosi fără probleme.
E foarte bun, dulceag, nu e amar", a mai spus Lidia Fecioru.