''Meiul este un panaceu pe care trebuie să-l avem în casă şi din când în când să ne facem câte o mâncărică de mei.
Dacă vrem să îndepărtăm riscul infarctelor, să ajutăm la tratarea şi vindecarea anginei pectorale, se fac cure cu mei.
Se iau 3 linguri de mei, se prăjesc puţin, se toarnă 130 ml de apă, se amestecă până dispare toată apa şi împărţim în 4 părţi.
Mâncăm câte o lingură la ora 8:00 dimineaţa, la ora 12:00, la ora 16:00 şi la ora 20:00.
Cura de tratament nu trebuie ţinută mai puţin de o lună. E bine dacă o repetăm la câteva luni.
Acest tratament este bun şi pentru hipertensiune, dar şi pentru hemoroizi. Se poate mânca acest tratament şi pentru curele de slăbire. Se spune că 100 de grame de seminţe nu au mai mult de 100 kcal. În acelaşi timp, este foarte bogată în proteine. Meii vindecă foarte bine şi rinichii.
Putem pune meiul şi la fermentat, fiind foarte bună pentru cei care au diabet. Nu în ultimul rând, este hipoalergenică. ", a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3.