Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Dormitul separat în relaţie, cu Lidia Fecioru: "Este important să nu uităm de datoria sentimentală"

Dormitul separat în relaţie, cu Lidia Fecioru: "Este important să nu uităm de datoria sentimentală"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, beneficiile dormitului separat în relaţie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2024   •   19:00

"Noi nu ne luăm după statisticile pe care le dau cei care le fac pentru că nu se potrivește niciodată. E aproximativ să spunem ceea ce dau ei. Într-adevăr, dormitul separat începe în momentul când apare un copil obligatoriu. Se recomandă ca cel mic să doarmă cu mama pentru că el așa își percepe mama de la început, după miros. 

Şi mirosul mamei, foarte important de a-l simți tot timpul. De ce e bine? Pentru că în primul an de viața copilul plânge, nu știe să ceară, el când plânge are necesități și atunci se spune că nu trebuie să te duci la el când plânge tot timpul, mai lasă-l să facă plămâni. Nu e adevărat. După aceea crește un copil frustrat care nu mai strigă după ajutor niciodată pentru că știe că nimeni nu-l ajută.

Şi când sunt mai mari e bine să stai lângă ei pentru că așa simt ei protecție, dragoste.Dar când apar copiii într-adevăr mama e cea care doarme mai mult cu ei.

Cât nu există copiii e bine să se doarmă împreună pentru că așa se mai încălzesc de frig. Ştiţi cum se spune că patul întotdeauna a împăcat cele mai mari certuri în cuplu. De aceea e bine ca cei doi să nu se trezească suparăți.

Când suntem tineri puţini dintre noi sforăim, dar odată ce îmbătrânim ni se mai lasă omulețul și începem să sforăim.

Dar dacă ăsta este impedimentul cel mai mare de nu putem să dormim împreună, cel care sforăie se poate opera fără probleme. Sforăitul înseamnă apnee și atunci în lipsa oxigenului în timpul somnului degeaba dormi tu nouă ore că te vei trezi la fel de obosit.

Cine vrea să doarmă împreună doarme împreună, cine nu, nu. Este alegerea fiecăruia. Și într-adevăr, în prima perioadă a vieții oamenii nu prea dorm în paturi diferite, dar după o perioadă de timp, femeile încep să aibă tot felul de bufeuri, de manifestări din astea. Poate unul din ei nu poate dormi în căldură.

Uite eu, de pildă, dorm la 18°C îți dai seama, eu dorm în congelator. Cum să doarmă unul care se învelește cu pătura pe cap cu mine? Sau să mă învelească şi pe mine?

Regii şi reginele nu dormeau împreună. Dacă tu îi respecți forma de odihnă a celuilalt, poți să faci acest sacrificiu să dormi în altă cameră. Nu văd rostul paturilor diferite în aceeași cameră. Dar în rest, fiecare îl respectă pe celălalt. Poate eu vreau să mă uit la un film, și trebuie să-mi pun o cască în ureche ca să nu audă celălalt care doarme lângă mine. Poate eu nu pot să dorm decât după ora 02:00 și atunci e normal să nu-l deranjez.

Convingere a mea e că atât timp cât ne potrivim și cât avem posibilitatea și când nu ne deranjăm să o facem (n.r să dormim împreună). Când vedem că celălalt nu e ok sau noi nu ne simțim comozi spunem iubita sau iubitul vezi că eu mă culc în partea cealaltă. Deci nu e nicio problemă atât timp cât nu se uită de datoria sentimentală, de datoria de bărbat sau de femeie.

Cum poate să-mi spună mie că dacă dorm în paturi diferite, dorm cu 30 de minte mai mult. Păi alea 30 de minute erau un act sexual, zic eu. Dar după o chestie din asta şi somnul este mai dulce, deci nu este nicio problemă. 

Deci atâta timp cât avem posibilitatea să ne simțim unul pe celălalt, să dormim împreună, s-o facem. Când simțim sau vedem că lucrurile se schimbă și situația se schimbă, atunci ne schimbăm şi noi după situaţie", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în emisiunea Adevăruri ascunse.

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru Adevăruri ascunse
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close