"Se spune că supărarea și vinovăția sunt două fețe ale aceleiași monede. Atunci când ne supărăm noi avem sentimentul de vinovăție. E foarte important: tot timpul noi facem lucrurile astea asupra propriei persoane.", a explicat Lidia Fecioru la Antena 3.
"Noi avem tandința să spunem că alții sunt vinovați. Dacă ne simțim vinovați se presupune că celălalt este supărat. Oricum, astea două, sunt acolo, în prezență.
În supărare se aude chemarea iubiri. Noi când ne supărăm avem frustrare și începe să ne fie milă de noi. Ne simțim victime. Supărarea trece cu iertare și detașare. Acceptarea. Accept că sunt vinovat pentru supărarea cuiva, accept că m-am supărat că am făcut un rău.
Trebuie să îndreptăm niște lucruri. Trebuie să învățăm că în supărare este foarte multă furie. Se spune că furia ne permite să simțim limita. Acolo s-au întâmplat cele mai mari catastrofe între oameni. Când furia nu a mai cunoscut limita.
Trebuie să permitem furiei să trăim dar puterea stă în interiorul nostru, să ne controlăm.
"A ne simți vinovați este unul dintre cele mai distructive procese pentru om. Te răzbuni pe tine însuți"
"Atunci când ne supărăm, avem sentimente. Nu ne putem supără decât pe cineva pe care iubim și nu ne vine înapoi, sau aveam o așteptare de la cineva. Este important să o recunoaștem.
A ne simți vinovați este unul dintre cele mai distructive procese pentru om. Vina este un sentiment auto-agresiv. Te răzbuni pe ține însuți pentru propriile tale păcate. Te autoflagelezi. Nu putem merge mai departe.
Trebuie să știm că în viață asta totul se plătește. Să avem acțiune. Chiar dacă nu avem acțiune, și pentru aia plătim. Orice trebuie lămurit și asumat, asta este plata. Totul este de a ne asuma, de a înțelege și a respecta amabilitatea unui om."