Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Cum să învingi "monștrii" din mintea ta. Sfaturi preţioase de la Lidia Fecioru

Cum să învingi "monștrii" din mintea ta. Sfaturi preţioase de la Lidia Fecioru

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 19:15 03 Iul 2021 Modificat la 12:23 04 Iul 2021
o_1f9mamv6i11v7st917ga6ucrf7b.jpg

Invitată în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse", Lidia Fecioru a vorbit despre cât de importantă este liniştea sufletească.

De asemenea, bionergoterapeutul a explicat, cât important este să învăţăm să ne detaşăm de tot ceea ce este negativ, să nu ne consumăm din cauza lucurilor care deja s-au întâmplat şi pe care nu le putem schimba sau controla.

Lidia Fecioru: "Cel mai mare duşman al nostru suntem noi înşine"

Nu poate nimeni să se bage în mintea noastră cu forţa. Noi permitem cât şi cui să dăm voie în mintea noastră să îşi facă treaba. Ţine foarte mult şi de energia casei şi locul unde ne ducem, locul unde intrăm. Ţine foarte mult de interiorul nostru. Pentru că acasă, cum intră energia negativă, că doar nu îi deschizi ușa și intră ea cu geanta în mână? O aducem noi cu trăirile noastre, cu fricile noastre, cu nervii noștri, cu nebuniile noastre. 

Cu ele odată, noi venim în casă. Și ce facem? Începem să trântim, să pocnim, să răstim, să urlăm, să țipăm la telefon, să enerveze cam tot ce e în jurul nostru. Îți dai seama, că până când vii acasă, trebuie să treacă o oră până te liniștești într-un fel, pentru că atunci când ajungi acasă găsești - copiii urlă că sunt flămânzi, bărbatul spune că ai întârziat, că nu ştie unde ai stat şi te-a zăpăcit cu telefoane. Toate lucrurile acestea creează o formă, o bombă energetică negativă care ne macină şi pe interior şi pe exterior. Şi ne întrebăm de ce încep să se strice toate lucrurile în casă. S-a stricat şi maşina de spălat, s-a rupt şi clanţa la uşă, s-a rupt şi cuierul, pentru că noi acumulăm toate chestiile astea şi ei sunt duşmanii creierului nostru. Trebuie să începem să îi lăsăm la uşă (...)

"Trebuie să învățăm să ne detașăm un pic de probleme"

Când ai ajuns acasă, te aşezi. Nu trebuie să te gândeşti că cineva vrea ceva de mâncare (...) Trebuie să învăţăm să ne adunăm şi să ne lăsăm foarte multe lucruri din ceea ce avem în minte, în gând şi în sufletul nostru, să le lăsăm acolo unde s-au întâmplat. La serviciu? Le lăsăm la serviciu. Pe drum? Le lăsăm pe drum. Execițiul este mama științei. Cu cât nu o să empatizăm atât de mult, că nu trebuie să trăim cu toată lumea. Trebuie să învățăm să ne detașăm un pic de probleme (...) Și eu trăiesc la fel ca toți oamenii și mă lovesc de toate cele, dar realizez că dacă și eu mă enervez, mie tot nu îmi vine apă caldă pe țeavă. L-am înjurat de trei ori pe Nicușor, gata, pa, la revedere, îl înjur toată ziua? Pentru ce? Mă enervez ca să ce, că oricum nu se rezolvă nimic. 

Încerc să rezolv cât de cât problemele ca să îmi ușurez mie lucrurile, că altfel, pentru toată comunitatea, nu ai cum să o faci. Sunt atâtea lucruri pe care eu am învățat să le las deoparte. Trebuie să învățăm să ne detașăm (...) Ignori, ierți. Înainte de a te ruga, iartă. Înainte de a face un lucru, trebuie să te gândești tu. Dar eu cum mă comport? Poate nu am dreptate. 

Sfatul lui Mihai Voropchievici pentru femeile nervoase

Când vii acasă nervoasă, du-te frumos la punguța cu sare, pune-ți o linguriță de sare în mână și joacă-te cu ea. Mut-o dintr-o parte în alta. Te mai poți detașa și dacă iei o lingură de orez și numeri boabele. Dacă reușești până la 100, ți-au trecut toți nervii. Îți garantez 100%.

Dacă mă duc în piață, eu râd cu toată lumea, vorbesc, salut și mă încarc cu energie pozitivă, pentru că la oameni, dacă le zâmbești, ei zâmbesc înapoi. Când râzi, ei râd cu tine. Omul sfințește locul. Când te duci undeva, totul se pozitivează imediat (...) Eu evit discuțiile cu oameni negativi (...)

Sfatul Lidiei Fecioru pentru cei care suferă din dragoste

Uitați-vă la viața voastră ca la tabla de șah. Și o să vedeți mutările, o să vedeți schimbările. Detașați-vă de trecut. Poți să trăiești în trecut. Trecutul va fi cel care îți va influența prezentul și viitorul. Niciodată doi oameni nu vor putea sta pe un scaun. E ca și cum ai vrea să pui doi oameni pe un loc. Dacă nu eliberezi locul, de lângă tine, de acolo de unde vrei tu, nu va veni altul să se așeze. E simplu. E matematică.

×
x close