Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Cum trebuie să ne comportăm la masă, cu Lidia Fecioru: "Abia atunci începi să-ţi pui în farfurie"

Cum trebuie să ne comportăm la masă, cu Lidia Fecioru: "Abia atunci începi să-ţi pui în farfurie"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, despre cele opt lucruri pe care nu trebuie să le încălcăm la masă.

cum ne comportam la masa cu lidia fecioru
Cum trebuie să ne comportăm la masă, cu Lidia Fecioru: "Abia atunci începi să-ţi pui în farfurie" Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    10 Sep 2022   •   20:26

"Când ne aşezăm la masă trebuie să ne uităm măcar la cei din jur, dacă nu ştim ce trebuie să facem

Eu, de pildă, mănânc mai sărat. Cu toate astea, prima dată gust şi apoi pun sare în mâncare.

Nu merg pe principiul că sigur e sărată. Se spune că jigneşti gospodina atunci când nu apreciezi gustul. Dacă suntem cu prietenii sau cu persoanele dragi, noi ştim cum gătesc.

Rujul de pe ceaşca de cafea. Când începem să mâncăm să ne ştergem rujul. Important este să ne ştergem rujul. Nu este elegant să rămână acel ruj pe pahar.", a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Lidia Fecioru: "Trebuie să începem să mâncăm abia atunci când s-a aşezat stăpânul la masă"

De foarte multe ori, avem tendinţa ca atunci când cunoaştem multă lume să ciupim ceva înainte. Trebuie să începem să mâncăm abia atunci când s-a aşezat stăpânul la masă şi şi-a pus în farfurie. Dacă putem să ne abţinem, e bine. 

Discuţiile aprinse la masă. După o anumită oră, după ce bea fiecare câte 50 ml de alcool, toţi încep să vorbească în acelaşi timp şi foarte tare. Vorbesc mult toţi în acelaşi timp. E bine să porţi o conversaţie pe ton încep, iar dacă începe cearta, mai bine asculţi.

Discuţia atrage atenţia oamenilor de la masă şi de la bucuria mâncării şi petrecerii împreună. Mai bine pui muzică şi te retragi.

Pâinea la masă. Nu muşcăm din toată pâine. Rupem bucăţele mici.

Farfuria cu supă. Avem tendinţa să ducem farfuria mai sus. Trebuie să ne aplecăm şi să ne aplicăm către bol. Ne ducem către lingură. 

Când ciocnim paharul. Dacă nu cinstim pentru că suntem cu maşina, ne punem apă. Putem să ridicăm şi paharul. Nu se pune suc, ci apă.

La masă toată lumea e pe telefon. La nuntă iar cu telefoanele pe masă. Ar trebui să fie o regulă. Fără telefoane. Telefonul se ţine în geantă sau pe masă, dar nu stai pe el.", a mai spus Lidia Fecioru.

×
Subiecte în articol: Adevăruri ascunse Lidia Fecioru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close