Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Cum îţi sacrifici fericirea pentru a-i mulţumi pe alţii. Lidia Fecioru: "Ele nu reușesc să-și trăiască propria viață"

Cum îţi sacrifici fericirea pentru a-i mulţumi pe alţii. Lidia Fecioru: "Ele nu reușesc să-și trăiască propria viață"

Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre sacrificiile pe care multe persoane le fac pentru fericirea altora, neglijându-se pe ele însele.
Lidia Fecioru, în timpul emisiunii Adevăruri ascunse. Foto: antena3.ro
de I.D.    |    26 Oct 2024   •   15:30

Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre sacrificiile pe care multe persoane le fac pentru fericirea altora, neglijându-se pe ele însele.

Lidia Fecioru subliniază cum „sunt foarte multe persoane care sacrifică, începând de la soți, copii, prieteni, și ele sunt pe nicăieri,” adică nu se mai pun nici măcar pe ultimul loc, ci se pierd cu totul, renunțând la propriile nevoi și dorințe. Aceasta îi determină pe oameni să uite să se iubească și să se îngrijească.

Bioenergoterapeutul consideră că dragostea de sine înseamnă să-ți acorzi atenție și timp, lucru pe care mulți nu-l înțeleg, fiind adesea influențați de părinți care, deși îi iubesc, le dictează viața. Ea spune: „există foarte multe fete care, pentru că-și iubesc părinții foarte mult, nu reușesc să-și trăiască propria viață” deoarece părinții iau toate deciziile pentru ele. Aceasta conduce la o relație toxică în care persoana respectivă rămâne mereu sub controlul părinților și nu-și creează propria fericire. Fecioru îndeamnă părinții să-și susțină copiii și să le ofere „arii ca să poată zbura,” adică independență și libertate de decizie.

Un alt exemplu adus în discuție este cel al femeilor care se sacrifică în familie. Ea vorbește despre femeile din generațiile anterioare care rămâneau acasă pentru a crește copiii, permițând bărbaților să aibă cariere și joburi bune: „ea s-a sacrificat pe ea, nu s-a dus la coafor, nu și-a creat bucurii pentru a nu pierde nici bani, nici timp.” În timp ce multe femei fac acest sacrificiu, Fecioru sugerează că fiecare ar trebui să-și găsească mici bucurii care să fie doar pentru ele, pentru a-și păstra o parte din viață, fie că este vorba despre un hobby sau o activitate creativă. 

×
Etichete: Lidia Fecioru
Parteneri
x close