Un ceai din două ingrediente, făcut în casă, poate fi leacul pentru cei care au ficatul gras sau probleme cu digestia, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.
Este vorba despre un amestec de prune uscate fierte şi tinctură de măceşe. Amestecul se prepară într-un anume fel şi se bea după o regulă.
„Acest leac este pentru o protecție a ficatului, pentru că avem de foarte multe ori o steatoză hepatică (ficat gras - n.r.) sau sunt multe persoane care au probleme destul de mari cu ficatul.
Mai sunt alţii care au avut hepatită pe care au dus-o pe picioare și încă au virusul hepatitei.
Iată cum se face elixirul pentru curățarea ficatului și a digestiei în sine.
Se ia o jumătate de kilogram de prune uscate, se spală bine, se pun doi litri de apă și se fierb la foc încet 40 de minute.
După ce a fiert, scoatem prunele de acolo și adăugăm în apă cam 100 de grame de tinctură de măceș și le mai dăm o dată într-un foc.
Apoi, le lăsăm așa cinci ore. După aceea, punem lichidul într-un borcănel şi trebuie să fie cam 1,2 litri.
Bem din el câte 100 de mililitri cu jumătate de oră înainte de masă, timp de 12 zile.
După aceea se face pauză timp de trei săptămâni și se poate repeta”, a spus bioenergoterapuetul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.
Cei care au probleme cu ficatul sau digestia este indicat să consulte medicul specialist sau medicul de familie.