Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Ce să nu spui niciodată unui adolescent rănit în dragoste. Sfaturi preţioase de la Lidia Fecioru şi Mihai Voropchievici

Ce să nu spui niciodată unui adolescent rănit în dragoste. Sfaturi preţioase de la Lidia Fecioru şi Mihai Voropchievici

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 21:07 29 Mai 2021 Modificat la 21:22 29 Mai 2021
o_1f6skv351td3qaf19qo18ff18gqb.jpg

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse", despre ce trebuie să facă părinţii pentru a îşi ajuta copiii care suferă din dragoste.

De cele mai multe ori, atunci când copiii au probleme în dragoste, ei preferă să sufere în tăcere și să nu comunice cu părinții despre suferința lor. 

"Este posibil să le fie teamă, de nerăspunsul celuilalt ca sentiment, reciprocitatea. Acum nu aș putea să spun că mai zic la părinți că sunt învechiți, poate noi puteam să spunem, că părinții vedeau altfel și noi vedem altfel.

Mihai Voropchievici a intervenit și a completat cu un sfat prețios: "Dacă nu ești prieten cu copilul tău, atunci s-a rupt legătura", a spus numerologul.

(...) Eu mă uit în parcuri, cum se joacă fetițele cu băiețeii și au simpatii. Celelalte lucuri, cu ascuns în interior, sunt aşa: 10-11-12 ani. S-a schimbat acum, nu mai e ca pe timpuri. Trebuie să fim atenţi la decepţia lor, pentru că există copii care sunt mai dezinvolţi, pot jigni foarte repede, mai ales, că şi noi când eram la vârsta lor, de 12-13-14 ani eram cu mâinile mai lungi, cu picioarele şi mâinile subţiri, eram dezechilibraţi, nearmonioşi, cu dinţii mai mari (...) Trebuie să fim foarte atenţi la sentimentul copilului nostru. Chiar nu e o greşeală de a trage cu ochiul de foarte multe ori la paginile lor de socializare, la telefon, pentru că acolo vedem faţa lor adevărată, sufletul lor adevărat, ce scriu ei.

 Noi avem tendinţa să spunem, lasă că are balta peşte, o să îţi găseşti tu mai bun. Lasă că viaţa de abia începe. E adevărat, numai că dacă începe îndrăgostitul ăsta cu un handicap, aşa va rămâne îndrăgostitul toată viaţa. 

E foartă importantă chestia asta, că multă lume nu înţelege şi nu bagă la cap. Li se pare că noi vorbim aici aşa, din poveşti", a spus Lidia Fecioru.

"Ei refuză să recunoască ce au făcut ei la vârsta respectivă. Eu nu am făcut aşa", a completat Mihai Voropchievici.

(...) Noi trebuie să inventăm o poveste, îmbrăcată atât de frumos, ca să îi dai copilului tău și încredere în el, dar și să îl îmbărbătezi, că pierderea nu este o margine de pământ și nu că "Lasă că o să creşti şi o să vezi tu alte experienţe". Nu, nu. Chestia asta trebuie îmbrăcată aşa de frumos într-o poveste, pentru că ne este la îndemână" a spus Lidia Fecioru.

×
x close